Időről időre (2013)

idorol_idore.jpg"21 éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra...
Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot... azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk.
Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwallból, hogy ügyvédnek tanuljon, és végre megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Maryvel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán először találkoznak újra... és újra... de végül, sok agyafúrt időutazás után Tim elnyeri a lány szívét.
Hősünk ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a szülésre a hatalmas közlekedési dugó ellenére is.
Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van. Az időutazásnak vannak határai, és veszélyes is lehet." (port.hu)
Először is, kezdésként: boldog új évet kívánok minden ide tévedő olvasómnak! :) Kívánom, hogy hozzon 2015 mindenkinek az életébe valami igazán szuper dolgot! ^^ Legalább olyan szupert, mint Timnek Mary. :)
Ez a film egész egyszerűen fantasztikus volt! Méltán szeretik ennyien, ennyire. Már nem is tudom, hanyadjára láttam most (talán 3), de megunhatatlan. :)

"Az első nagy lecke: nincs annyi időutazás, amitől szerelmes lesz beléd az, aki amúgy nem lenne."
(Tim)

Kedvenc szereplő: 
- Tim: a bénasága ellenére is kedveltem. :) Igaz, hogy nem ő a legjóképűbb pasi a világon, viszont vicces és aranyos, és hatalmas a szíve: egy ilyen srác mellett minden lány boldog lehet. :) 
- Kit Kat: a cserfes hugica, a maga kicsapongó életével, és szeleburdiságával. Lehet, hogy én megőrülnék egy ilyen húg mellett, viszont szerethető karakter, és sajnáltam úgy a film közepén, mikor kisiklott "kissé" az élete. :(
- Harry: akkora egy p*cs, hogy még nem sikerült eldöntenem, hogy mennyire kedvelem, mindenesetre hatalmas forma... :D Egyszer utáltam, máskor meg csíptem. Utóbbi többször volt... :D
- Tim apukája. :) Példaértékű a kapcsolata a fiával.

"Mary: - Azt gondoltam, talán, tudod... Itt a 'biztosíték baba' ideje.
Tim: - Mi?
Mary: - Ha az egyik nagyon okos, nem akarjuk, hogy a másik butának érezze magát. És ha van egy harmadik, akkor lesz két boldog buta kölykünk. Mit szólsz hozzá? Hmm?"

Kedvenc jelenet:
- mikor Tim összefut Charlotte-tal, és miután a lány beinvitálja magához, Tim inkább úgy dönt, hogy elég, és inkább hazasiet Mary-hez... :) Nem minden pasi tenné ezt hasonló helyzetben; inkább csak azok, akik igazán nagyon szeretik a párjukat... (attól, mert valaki párkapcsolatban él, nem biztos, hogy nem úgy gondolkodik, hogy ennyi még belefér... :/ sajnos...)
- mikor a randi után Mary megkéri Tim-et, hogy kísérje el az autójáig... :D
- Kat újra bepasizik :))
- Kat és Tim közös időutazása
- mikor Tim néhányszor visszautazik az időbe, hogy az első együttlétük Maryvel igazán jól sikerüljön... :)
- meg úgy eleve minden jelenet kedvenc, amiben Tim azzal próbálkozik, hogy sikerüljön megismerkednie Maryvel. :)) Mi mindent meg nem tesz érte... Ez nagyon aranyos. :))
Összegezve:
Ez bizony egy szuper film volt, minden részletében tökéletes. Megnézném még számtalanszor, számomra abszolút kedvenc lett. :) Pedig azt le kell szögeznem, hogy önmagában egy romantikus film ritkán szokott megfogni, de ez poénos, szórakoztató, és az időutazós-szál igazán érdekessé teszi a cselekményt is. :) 
Szerettem. Ezt minden romantikára kissé is fogékony embernek látnia kell!

Főszerepben:
Domhnall Gleeson - Tim
Rachel McAdams - Mary
Bill Nighy - Tim apja
Tom Hollander - Harry (Tim apjának régi barátja, később Tim lakótársa; drámaíró)
Lydia Wilson - Kit Kat (Tim húga)

 

Eredeti cím: About Time
Játékidő: 123 perc
Port.hu: 10/8.6 (350)
IMDb: 10/7.8 (141 992)

Osztályzat: 10/10