Rossz tanár (2011)

Elizabeth még embernek is rossz, tanárnak meg pláne... Kényszerállását örömmel hagyja ott, mikor párjával való házasságára készül - ám az éles látású anyósjelöltje egy határozott egyenessel áthúzza a számításait. Így Elizabeth kénytelen visszamenni gyűlölt munkahelyére a gyűlölt porontyok és a sok "trampli" tanár közé. Helyzete már nem is lehetne rosszabb, mikor besétál az iskolába az új helyettesítő tanár Scott személyében. Elizabeth egyből rástartol, főleg miután megtudja, hogy a pasas egy híres, méregdrága órákat gyártó cég tulajdonjogának örököse. Már csak egy bökkenő van: minden jel arra utal, hogy Scott a nagymellű nőkre bukik, így Elizabeth elhatározza, hogy ezentúl új cickókra fog gyűjteni, hogy becserkészhesse magának Scott-ot. A dolgok azonban egyáltalán nem az elképzelései szerint alakulnak: egyik kolléganője, Amy kezd érzékeny szálakkal kötődni Scott-hoz, aki egyáltalán nem viselkedik vele elutasítóan; az iskolában is minden a feje tetejére áll: Elizabeth folyton csak kritikákat kap oktatási módszereit illetően, ráadásul még ott az a nyomulós tesitanár is... Egyetlen kiutat szorult helyzetéből és álma megvalósítása felé csak az jelent, ha sikerül az osztályával elsőnek lennie az iskolaversenyen, ehhez pedig minden tisztességes és tisztességtelen eszközt be kell vetnie...
Igazából semmi extra. Egy átlagos film egy átlagosan ostoba, gonosz némberrel a középpontban, aki azt képzelni, hogy a külső + pénz = A Mindenség.
Nem mondom, annyiból mindenképpen jó volt, hogy talán a sztori maga nem volt annyira bugyuta, mint amilyenre számítottam. A poénok is viszonylag jók voltak benne. És talán igen, részben Justin Timberlake (Scott szerepében) miatt néztem meg, mert kíváncsi voltam, hogy ezúttal vajon hogyan, mit és mennyire jól fog alakítani. Egy énekeshez képest egész jó. ;)
Elizabeth szerepében Cameron Diaz valahogy olyan szokásos volt. A cicababa-szerep neki egyértelműen jól áll (jó választás volt őt alkalmazni a szerephez).
Amy "Mókus tanárnőnél" idegesítőbb nővel meg ritkán találkozni, meg amit az igazgatóval is művel (utánamegy a wc-re is)... hát, én nem értem, hogy hogy nem fejelte még meg. :'D Ő az a nőtípus, akivel még közös levegőt szívni is felér egy kínzással.
A poénok poénja számomra mindenképpen a tornatermi jelenet és Alkonyat volt (aki nem értené: a kissrác veszélyesen hasonlít a Twilight-filmekből Edward-ra). :D Na azon kifeküdtem... xD
Talán most stílusosan linkelnem kéne a trailert, de abban egy csomó poént lelőnek, úgyhogy inkább azt mondanám, hogy akit érdekel, keressen rá youtube-on, saját felelősségre.
No de nem szaporítom tovább a szót, jöjjön az értékelésem:

Osztályzat: 7/10