Télapu 1. (1994)

télapu 1.jpeg...ééés igen, még mindig a karácsonyi filmek vannak nálam terítéken. :) De ilyenkor mindig így van: már karácsony előtt elkezdem, és kitart a kedv év végéig (nálam többnyire amúgy is addig van karácsony, míg a fa itt van a szobámban, szépen felöltöztetve - elég csak ránéznem, és máris kész a karácsonyi hangulat, még szilveszterkor is :) ).
"Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád." (port.hu)
A jó film időtálló: ha gyerekként tetszett, felnőttként is fogod szeretni, és tökmindegy, hogy cirka 20 évvel ezelőtt készült, elég esélyes, hogy még a mai gyerekek is szívesen nézik. :) Van, ami soha nem megy ki a divatból. Na, nálam (a Reszkessetek, betörők! mellett) a Télapu a másik ilyen nagy klasszikus karácsonykor, amit muszáj megnézni. :) Lehet bármilyen nonszensz ez a film, vagy akármilyen régi, én nagyon szeretem. ^^

És egy kapcsolódó dal, a filmből :) :

Főszerepben:

Tim Allen - Scott Calvin ("Télapó")
Eric Lloyd - Charlie (Scott fia)

Osztályzat: 10/10