Az igazi kaland (2011)

az igazi kaland.jpgKét gyereket egyedül nevelni igazi kihívás a megözvegyült Benjamin számára: gőze sincs, hogyan lehetne egyszerre a gyerekei anyja és apja. Miután fiát kicsapják az iskolából deviáns viselkedése miatt, Benjamin úgy dönt, levegőválto-zásra van szükségük, így hát szedik a sátorfájukat, és új ház után néznek. Döntésük egy mesébe illő, csodás környéken épült, elhagyatott házra esik, amihez tartozik egy óriási birtok is. Benjamin egyből beleszeret a házba, és akkor is a vétel mellett dönt, miután megtudja, hogy a házhoz "ajándékba" kapja a birtokon létesített, elárvult állatkertet annak lakóival és a gondozóival együtt. Elhatározza hát, hogy minden erejét (és pénzét) bevetve rendbe szedi az állatkertet, ami majd ismét megnyitja a kapuit. Magányos óráiban azonban még egy harcot meg kell vívnia, mert nem menekülhet saját démonai elől sem: felesége iránti mérhetetlen szeretete és a gyász szép lassan elkezdi felőrölni...
Ez most úgy kellett a lelkemnek... Csodás film, csipetnyi humorral fűszerezve. Kicsit az "Igazából szerelem"-re emlékeztetett, szerintem akinek az tetszett, ezt is szeretni fogja.
Egyébként teljesen másra számítottam. Azt hittem, hogy egy könnyed, kacagós-romantikus filmet fogok kapni (félrevezetett a film "vígjáték" besorolása... egyáltalán nem vígjáték, erre azért felhívnám a figyelmet!), ehelyett egy 2 órás drámát kaptam, pityeregve, mosolyogva, gyönyörködve.
Kedvenc szereplő: Benjamin :) Pokoli kín lehet elveszíteni azt az embert, aki a világon a legtöbbet jelenti nekünk. Csodálatra méltó, ha az ember nem omlik teljesen össze ilyen tragédia után... 
Duncant (Benjamin tesóját) is bírtam nagyon, az idióta beszólásaival... :D
Akit nem kedveltem: eleinte Dylan-t. Bár azok után, amin keresztül ment, talán normális, hogy ennyire kivetkőzött magából... Lily viszont tényleg eléggé irritált... -.- Szerintem csapnivaló ez a kiscsaj, aki alakította a karakterét... Arról nem is beszélve, hogy a szinkronhang sem illett hozzá...
Kedvenc jelenet: a kukorica és a vaj esete... :D "érdemes apának egy kis vajért összesen 40 km-t autóznia a sötétben?" :D; a zajkeltés a tigris ketrecénél; a nyitás.
Az pedig kifejezetten tetszett, amilyenre a végét kikerekítették. :) Lehet, hogy vannak, akik csalódva állnak fel a film végén, én viszont úgy gondolom, hogy ha egy ember ennyire ragaszkodik valamihez/valakihez, nem is lehet más vége a történetnek...
Érdekesség: - a film igaz történet alapján készült (Benjamin Mee azonos című könyvéből forgatták a filmet)
- számomra érdekes volt az is, hogy a főszereplő rendbontó fiát Colin Ford alakította, akit nemrég "A búra alatt" c. sorozatban láthattunk viszont, pár évvel idősebb kiadásban. :))
- a Lily-t alakító Elle Fanning híres gyökerekkel rendelkezik: ő nem más, mint Dakota Fanning húga (lehet, hogy ha idősebb lesz, majd jobb színésznő válik belőle, de engem eddig nem győzött meg, sőt... Valahogy túl sok a csaj, túljátssza a szerepét... :/).
Összegezve: érdemes egyszer megnézni, mert bizony jó film. Nem tökéletes, nem olyan amit tízszer is megnéz az ember, de... jó.

 

Főszerepben:

Matt Damon - Benjamin Mee
Thomas Haden Church - Duncan (Benjamin testvére)
Colin Ford - Dylan (Benjamin fia)
Scarlett Johansson - Kelly (az állatkert egyik gondozója)

Osztályzat: 10/7,5