Meseautó (2000)

Szűcs János, egy üzletközpont igazgatója szabadságra szándékszik elmenni. Ennek örömére meglepi magát egy új, álomszép autóval, amivel már a kezdetek kezdetén sikerül fellöknie egy görkorcsolyás leányzót, Kovács Verát. Szűcs azonnal beleszeret - nem is tudván, hogy a lány az ő üzletközpontjában dolgozik, és késése miatt épp aznap rúgatta ki. Szűcs őrületes tervet eszel ki: rendez egy "ál-vetélkedőt", amin épp Vera apja nyeri meg a főnyereményt: egy mesés autót (ami nem mellesleg Szűcsé), és hozzá egy sofőrt - aki Szűcs maga. Vera hamarosan őrülten beleszeret az egyszerű sofőrbe, még ha kezdetben gyanakodik is, hogy épp azt a kocsit és épp azt a sofőrt nyerték meg, aki nemrég elgázolta.
Szűcs és nagybátyja, Péterfi fogadást kötnek: Péterfi szerint ugyanis ha Vera a gazdag igazgató Szűccsel találkozna, dobná az egyszerű sofőrt. Így hát indul a színjáték második felvonása: az igazi Szűcs marad a sofőr szerepében, és belép a képbe Péterfi, mint ál-Szűcs...

Régen eléggé szerettem ezt a filmet, videóra is felvettem még anno, de itt is az érvényesül, hogy évek leforgása alatt bizony többnyire változik az ember ízlésvilága, és nem biztos, hogy azok tetszenek neki, amik néhány évvel korábban.
Egyszernézhetős, de ha van jobb, nyugodtan ki lehet hagyni...

Ismertebb szereplők:
Szűcs János - Stohl András
Kovács Vera - Ónodi Eszter
Péterfi - Kern András
Kovácsné - Pogány Judit
Halmos (Szűcs egyik beosztottja, Vera "kisfőnöke") - Bajor Imre
Anna - Molnár Piroska

Osztályzat: 5/10