Férj és férj (2007)

A film középpontjában Chuck és Larry áll, a város két legmenőbb, és legsikeresebb tűzoltója - emellett Chuck-ot Mr. Februárként is számon tartják, mivel még naptári fotózáson is szerepelt, emellett pedig nagy nőcsábász hírében is áll. A két tűzoltó jóban-rosszban egymás mellett áll, egyszóval: főiskolás koruk óta legjobb barátok.
Larry egy ízben megmenti Chuck életét is. Az élet úgy hozza, hogy hamarosan lehetőség is adódik, hogy Chuck meghálálja Larry "jócselekedetét": mivel Larrynek szüksége van az életbiztosításához egy kedvezményezettre, hogy halála esetén a gyerekei ne legyenek nincstelenek (és ők nem lehetnek még kedvezményezettek sem), megkéri hát legjobb barátját, legyen ő az. Ennek azonban csak egy módja létezik: élettársi kapcsolatban kell élniük. Chuck vonakodva bár, de belemegy. Ezután viszont folyamatosan kapnak hívatlan látogatókat a biztosítási társaságtól, hogy szimatoljanak, nem-e humbug ez a házasság. "Az ifjú pár" ezért hát kénytelen egy ügyvédhez fordulni, a csinos Alex-hez, aki teljesen átérzi a "meleg pár" gondját, mivel neki is van egy homoszexuális testvére. Chuckban viszont olyan érzések ébrednek a nő iránt, amit jelen helyzetben semmiképp sem engedhet felszínre törni...

A film elég kényes témát feszeget - mindezt fergeteges humorba ágyazva, és Adam Sandler nevével fémjelezve (Chuck szerepében)... Hmm... Megunhatatlan ez a pasas. :) Nem tudom, hogy létezhet-e egyáltalán olyan ember, aki nem kedveli... :D Én borzalmasan. ^^ Igyekszem minden filmjét beszerezni, és megnézni, mert belőle valahogy sosem elég :))
Aztán, hogy tovább menjünk, itt van még az ügyvédnőt játszó Jessica Biel is, akit néhány bejegyzéssel korábban már emlegettem a Penge 3. kapcsán. Nem amatőr azért már ő sem. :)
Kevin James ("Larry") pedig olyan filmekben játszott már, mint pl. a Pláza ásza vagy A randiguru.
Garantált hát a szórakozás. :)
Kedvenc aranyköpés:
"A konyhában én tudom, mi merre hány méter, ő tudja, mit merre hány." (Chuck a meghallgatáson.)

Ismertebb szereplők:

Chuck - Adam Sandler
Larry - Kevin James
Alex - Jessica Biel
P. Tucker - Dan Aykroyd
Clinton Fitzer - Steve Buscemi

Osztályzat: 9/10