Így neveld a sárkányodat (2010)

A történet Berk szigetén játszódik - itt él a film főhőse: Hablaty, és vikingtársai. A sárkányokkal való örökös harc teszi ki az itt lakók mindennapjait, és már Hablaty is nagyon várja, hogy végre leterítsen egy sárkányt, legyen megbecsülése a faluban, nah meg egy csinos barátnője. :) Mikor azonban sikerül becserkésznie egy sebesült példányt, Hablaty megfutamodik: inába száll a bátorsága, és nincs szíve lászámolni a magatehetetlen sárkánnyal. A java még csak ekkor kezdődik: útközben ugyanis apját, Pléhpofát, a vikingek vezérét sikerül meggyőznie barátjának, Bélhangosnak, hogy míg Pléhpofa hajóhadával elindul felderíteni a sárkányok fészkét, addig Hablaty hadd vegyen részt a kiképzésen: Bélhangos vezetésével a sziget ifjai felkészülnek a sárkányokkal való éles küzdelemre egy verseny keretei között. Aki a leghatásosabban, legügyesebben bánik a sárkányokkal, annak jut majd az a megtiszteltetés osztályrészül, hogy az első sárkányát a falu színe előtt ölheti meg. Ekkor azonban gyökeres fordulatot vesz Hablaty élete...
Ilyen jó animációsat ritkán látni. :) A DreamWorks megint robbantott. Ezt a filmet nem kevesebbszer, mint négyszer láttam - eddig! :D És még többször is megnézném szívesen, bármikor. :))
Mikor tesómmal néztük, neki is az volt az első észrevétele, hogy Fogatlan (a sárkány) elég csúnyára sikerült. :S Ez mondjuk szerintem is tény és való. Nem valami barátságos az ábrázata (kivéve, mikor visszaöklendezi a hal farkát Hablatynak, és lehuppan vele szemben :D nah ott egész aranyos ^^).
A végén pedig - mi tagadás - elbőgtem magam.
Ezt a pontszámot nagyon is megérdemli. A szívemhez nőtt. :) Azt hiszem, kedvenc is lett.

Osztályzat: 10/10