Lagzi-randi (2005)

Ez is egy olyan film, amit sokáig halogattam, hogy megnézzek. Bele-belekezdtem, de az első pár perc után mindig abbamaradt a filmnézés valamilyen okból. Ma reggel azonban pontot tettem a dolog végére. :) És fura mód tetszett.
A történet úgy kezdődik, hogy Kat meghívót kap a húga esküvőjére. Felbérel hát egy Nick nevű pasast - aki nem mellesleg egy vérbeli profi -, hogy játssza el a párját az esküvőn: egyrészt, mert szégyelli a családja előtt, hogy még szingli, másrészt így akar bemutatni ex-vőlegényének, aki nemrég ejtette Kat-et (de a lány még mindig szereti), és aki mellesleg az esküvőn násznagy. Kat-nek mázlija van: Nick hihetetlen jó pasi, és remekül játssza a rá kiosztott szerepet. Az esküvő előtt azonban titkok kerülnek napvilágra, amik aztán mindent a feje tetejére állítanak, és Kat is későn döbben rá, hogy mit is akar valójában...
Ezt pasiknak nem igazán ajánlom. :) Tipikus női nyálas-csöpögős film, egy kis pasis-pucérkodással. :)
A film egyik legjobb része, mikor Nick betéved a leánybúcsúztatóra, és azt mondja: "Éljenek a férjek, akik elnyertek, a lúzerek, akik elveszítettek, és a mázlisták, akik még várnak rátok!" :) Frappáns kis köszöntő ez. ^^
Az engem kicsit felháborított, hogy a film leginkább azt a téveszmét támogatja, hogy ha valaki félrelép, akkor ott mindig a harmadik fél a leginkább hibás a dolgokban... Holott szerintem kettőn áll a vásár. Ha a párunk nem akar félrelépni, akkor hiába van harmadik, akkor sem fogja megtenni. Szóval ez hihetetlen nagy baromság, és utálom, hogy ebben a filmben is úgy van, hogy megbocsát a párja a félrelépőnek, a "szeretőt" viszont elüldözi.
Aki nekem a film kezdete óta ismerős volt, az a Nicket alakító Dermot Mulroney. Tökéletes választás volt Nick karakteréhez, a színészúriember is végletekig sármos, és jól is játszik. :) Ezen kívül főszerepben látható még többek között az "Álljon meg a nászmenet"-ben és az "Anya, lánya, unokája"-ban is.

Főszerepben:

Debra Messing - Kat
Dermot Mulroney - Nick
Amy Adams - Amy

Osztályzat: 6/10