Penge - Szentháromság (2004)

A Penge-filmek harmadik része. Ez már némileg tényleg "penge" kis filmre sikeredett, de ehhez nálam nagyban hozzájárult Ryan Reynolds (Hannibal King), akit láttam már a Buliszervízben és a Nász-ajánlatban (amik ugyan egész más műfajú filmek...), illetve Jessica Biel (Abigail; Penge barátjának, Whistler-nek a "zabigyereke" - ahogy a lány nevezte magát) - őt a Hetedik mennyország c. éveken át futó sorozatból ismerem. :) Dominic Purcell pedig később A szökés c. sorozatban is főszerepet játszott.
Kissé tévedtem az első filmnél tett kijelentésemmel: ez tetszett - egész pontosan a 3 film közül ez tetszett legjobban. Elejétől végégi élvezhető. Wesley Snipes viszont továbbra is ellenszenves figura marad - egy másik színésszel lehet, hogy szerethetőbbek lettek volna számomra a Penge-filmek is, viszont azt is elismerem, hogy Penge szerepére ő tökéletes volt. A döntés pedig, hogy Jessicát és Ryan-t is bevonták, egyszerűen fantasztikus. ^^ Nélkülük ez is ugyanolyan silány lett volna nekem, mint az előző két film... :S
Végezetül egy újabb port.hu -ról szedett cselekményleírás... :S (Így jár az, aki nem írja meg rögtön a film megnézése után az értékelését...)
"Penge (Wesley Snipes), a világ legelszántabb vámpírgyilkosa visszatér egy harmadik, egyben utolsó ütközet kedvéért. A vámpírvadász éveken át az éjszaka leple alatt harcolt a vérszívók ellen, de most, hogy az FBI vérdíjat tűzött ki a fejére, kénytelen kimerészkedni a napfényre, hogy egyesítse erőit egy emberekből álló vámpírvadász klánnal, melynek létezéséről még csak nem is tudott. Oldalán két rettenthetetlen ifjúval, Abigaillel (Jessica Biel) és Hanniballal (Ryan Reynolds) Penge egy ősi ellenfél nyomába szegődik, aki nem más, mint a legelső vámpír, minden vérszívó őse: Drakula (Dominic Purcell)."

Főszerepben:
Wesley Snipes - Penge
Ryan Reynolds - Hannibal
Jessica Biel - Abigail
Dominic Purcell - Drake (Drakula)
Kris Kristofferson - Abraham Whistler

Osztályzat: 8/10