Odaát - Supernatural [2.évad] (2006)

supernatural odaát 2.évad season 2.jpgVigyázat! A bejegyzés néhol cselek- ményleírást is tartalmaz! 

(A bejegyzésben elhelyezett képek nagyobb méretben való megtekin-téséhez jobb klikk a képre, és "megnyitás új lapon")

Eredeti cím:
Supernatural

Alapsztori: A félárván maradt Sam és Dean Winchestert édesapjuk nevelte fel, aki démonvadász lévén arra tette fel az életét, hogy minél több gonosz lényt (és felesége gyilkosát is) visszajuttassa oda, ahonnan jött: a pokolba. Időközben a fiúk kapcsolata megromlik, Sam örökös harcban áll édesapjukkal is, és elhatározza, hogy ő ebből a démonosdiból nem kér, inkább egyetemre megy. Dean azonban folytatja a "családi vállalkozást", és miután Sam barátnője, Jessica is áldozatául esik a titokzatos démonnak, sikerül meggyőznie, hogy vele tartson.

Kedvenc jelenet:
- az első részben mikor Dean szellem alakjában kommunikál Sammel a szellemtáblán
- Scott felbukkanása a 10.rész elején (elég pöpec kis képessége van, hogy elektromossággal tud feltölteni bármit, amihez hozzáér, bár mondjuk párkapcsolati szempontból nem túl jó a dolog... – kár, hogy nem túl sok jelenetet kapott a filmben :/ )
- Ava Wilson megjelenése szintén a 10. részben; végre egy nő a furcsa képességű fiatalok sorában (eddig csak fiúkról derült ki, hogy „kiválasztottak”).
02x10-4.jpg02x08-2.jpg- mikor Gordon Walker tőrbe csalja Sam-et: fogságba ejti Deant, és fel akarja robbantani Samet, mert tud róla, hogy kiválasztott, és minden hozzá hasonlót el akar pusztítani, mielőtt a Gonosz a saját oldalára állíthatná. Tudtam, hogy Sam nem robbanhat fel (Ava is figyelmeztette, mert a látomásában Sam így halt meg), másrészt meg ugye már a 9. évadnál tart a sorozat, Sam meg az egyik főszereplő, szóval abszurd lett volna, ha már a 2. évadban kinyírják. :D Ennek ellenére azt a részt végigizgultam, nem gyengén… o.O
- a 02x16. rész vége… o.O Úristen, ekkora csattanót! O.O Egyébként végigunatkoztam szinte az egész részt, mert olyan tipikus „halott ember kísért a halála helyszínén, és baleseteket okoz” dolognak indult, de a vége… Szóhoz sem jutok…Ez komolyan meg sem fordult a fejemben.
- a 17.részben Sam és Dean megállapodnak, hogy egyikőjük ott marad a következő lehetséges áldozattal (egy nővel), míg a másik utánajár a vérfarkasnak. Dean egyből kijelenti, hogy ő fog a nővel maradni, erre Sam bedühödik, hogy miért mindig Dean kapja a jó nőket. :D Aztán közli, hogy ez így nem ér, játsszák le rendesen, úgyhogy felemeli az öklét… és elkezdenek kő-papír-ollózni… xDD
- mikor a 21.részben találkozik az 5 "kiválasztott". Mondjuk ennek kicsit olyan Éhezők Viadala feelingje van, hogy közülük csak 1 juthat ki onnan élve, egyből ez jutott az eszembe. :)

02x20-1.JPG02x22-3.JPGKedvenc szereplők:
Dean (na jó, a vámpíros epizódban csöppet megorroltam rá, amiért ilyen szemét volt Sam-mel... Ettől eltekintve viszont még mindig imádom a pasit ^^), Andy (kissé buggyant, de én bírtam :) azt viszont sosem fogom megbocsátani a filmkészítőknek, hogy az évad végén őt is ilyen csúfos módon kiírták a sorozatból... :( )

Akit nem szerettem:
Túlzottan antipatikus szereplő (a gonoszak kivételével) most nem nagyon volt. Bár Sam naivitása néha már annyira idegesített, hogy.... áááá! :@

Kedvenc epizód:
- 02x01 (Dean visszatér a kómából az apjuk szövetsége miatt, de ő meghal);
- 02x05 (Andy! ^^ Emellett meg teljesen jól kitalálták ezt az epizódot, a legutolsó mozzanatig);
- 02x07 (sejtettem, hogy nem úgy van az, ahogy a nyomok bizonyítják, és tudtam, hogy egy bizonyos illető nagyon is sáros a dolgokban… Ennek ellenére izgalmas volt, tetszett ez a kis nyomozgatásos-jószellemes sztori.)
- 02x09 (titokzatos fertőzés terjed egy kisvárosban, az emberek megbolondulnak tőle. Bár korántsem volt vicces az alapszitu, de azért azt megmosolyogtam, mikor Dean és az őrmester az úton összetalálkoznak, és fegyvert fogva egymásra üvöltözve próbálták kideríteni, hogy vajon a másik is megfertőződött-e; hát, Dean ezt a jelenetet is viccessé tudta tenni a hülye beszólásaival… :D)
- 02x10 (Ava felbukkanása; Gordon Walker el akarja pusztítani Sam-et)
02x11-8.jpg02x19-5.JPG- 02x11 (egy szállodát el akar adni a tulajdonosa, de akik ebben közreműködnek, mind rejtélyes körülmények között meghalnak a szállodában. Szellemes, borzongós rész, imádtam!)
- 02x19 (Sam és Dean börtönbe kerül, ahol egy szellem gyilkol. A végén a csattanóra egyáltalán nem számítottam. Hűűű! o.O)
- 02x20 (az évad legeslegjobb része! *-* Pedig a cím alapján azt hittem, hogy ez is csak egy szokásos, mérsékelten izgi rész lesz, de nem. Nagyon-nagyon tetszett, ez a "mi lett volna ha...". És komolyan megsajnáltam Deant és Sam-et is. :( )

Legrosszabb epizód:
- 02x14 (Sam-et megszállja egy démon, Dean-t ezzel próbálván rávenni, hogy megölje a testvérét)
- 02x15 (nagyon viccesek akarnak ebben a részben lenni, de ez így ömlesztve nekem túl sok, és egy-két jelenetet leszámítva csöppet sem vicces… -.- szemfényvesztő szedi áldozatait, aki miután rájön, hogy Sam és Dean a nyomában vannak, össze akarja őket veszejteni)

Érdekesség:
- 02x07: a nyomozót alakító színész (Jason Gedrick) játszott a Született feleségekben is, ott Lynette-ék alkalmazottja volt az étteremben, Rick Coletti
- talán erre még nem is volt precedens a sorozat eddigi részei során, hogy a vallást is belekeverjék: most a 13.részben kiderül, hogy Sam minden este imádkozik, és elkezd töprengeni, hogy amivel ezúttal dolguk van, talán nem egy démon vagy szellem, hanem igazi angyal, akit Isten küldött.
- Gary Cole (aki a 18.részben tűnik fel Brad Redding producer szerepében egy horrorfilm forgatásán) is ismerős lehet több filmből és sorozatból is. Pl. a Született feleségekben ő játszotta Wayne Davis-t (Catherine lányának, Dylan-nek az apját). 

Főszereplők: Sam Winchester (Jared Padalecki), Dean Winchester (Jensen Ackles)

Főbb mellékszereplők az évadban (akik több részben is feltűnnek): John (a Winchester-fiúk apja), Ellen (John egyik barátja; bártulajdonos), Jo (Ellen lánya), Andy Gallagher (neki is van különleges képessége; Sam-től tudja meg, hogy ő is a kiválasztottak egyike), Ava Wilson (a 10.részben segít Sam-en; ő is a „kiválasztottak” egyike), Gordon Walker (démonvadász; minden természetfeletti lényt el akar pusztítani, függetlenül attól, hogy gonosz vagy jó; Sam-et is meg akarja ölni), Ash (számítógépzseni, sokszor segít a testvéreken; Ellen kocsmájában lakik)

02x10-1.jpg02x21-3.JPGAz évadban felbukkanó különleges képességű fiatalok:
Sam – látomásai vannak
Andy – irányítani tud másokat az akaratával, képeket tud kivetíteni mások fejébe
Ansem  Andy ikertestvére; az ő képességei is ugyanazok, mint Andy-é
Scott  bármit képes feltölteni elektromossággal, amihez hozzáér
Ava – látomásai vannak, démonokat tud irányítani
Lily – akihez hozzáér, megáll a szíve
Jake – természetfeletti erő: nagyon nagy súlyokat képes felemelni, mozgatni
(Az előző évadban tűnt fel Max Miller, aki telekinetikus képességgel rendelkezik, azaz dolgokat tud mozgatni az elméjével.)

02x14-6.JPG02x17-1.JPG02x18-1.JPG02x20-2.JPGAz évad során szövődött románcok:
Dean + Jo (02x03; csak flörtig jutottak, mivel Dean is még gyereknek tartja Jo-t, és kicsit tart az anyjától is :) )
Sam + Madison (02x17; az egyik legtragikusabb románc volt, tekintve, hogy miután ágyba bújtak, nem sokkal később Sam kénytelen volt lelőni a lányt... :/)
Dean + Tara Wendy (02x18; a filmstúdiós eseteket követően dönti meg Dean ezt a színésznőt :) )
Dean + Carmen (02x20; a dzsinn által keltett illúzióban Carmen Dean élettársa)

Kedvenc idézet:
„Azt hiszem, hogy ezért kapaszkodunk ennyire az életbe. Még a holtak is. Egyszerűen félünk az ismeretlentől.” (Sam, 02x16)

Az évad zárómondata:
Bobby: Remélem, készen álltok, mert a harc még csak most kezdődik.
Dean: Hát, akkor… Sok dolgunk van még!

Epizódlista:
01. Ha eljön a kaszás…
02. A bohóc
03. Vérszomj
04. A lány nem nyugszik békében
05. Különleges képesség
06. Szőkék előnyben
07. A vádlottak padján
08. Alku a démonnal
09. A vírus
10. Az űzött vad
11. Gyerekjáték
12. A bankrabló
13. Angyalok otthona
14. Rossz vér
15. A szemfényvesztő
16. Halálút
17. A vérfarkas
18. A filmstúdió fantomja
19. Börtönbalhé
20. Szellem a palackból
21. Ha a pokol elszabadul 1.
22. Ha a pokol elszabadul 2.

A sorozat tartotta a szintet, ez is jó volt, de még mindig nem az igazi. :( (A zenéket mindenesetre még mindig szeretem benne. ^^)

Osztályzat: 10/7,5