Átkozott boszorkák (1998)

Átkozott boszorkák.jpg"Sally és Gillian, a két testvér mindig tudta, hogy nem olyan, mint a többi gyerek. Szüleik halála után különc nagynénjeik nevelték őket, és a háztartásuk egy cseppet sem volt hétköznapi, már kiskoruktól gyakorolták a családjukban generációról generációra öröklődő varázslást. Egy apró gond van csak a csodálatos örökséggel: egy átok, miszerint az a férfi, aki a család egyik nőtagjába beleszeret, idő előtt meghal. Sally (Sandra Bullock) igazi szerelemre vágyik, és megpróbál távol maradni a varázsló praktikáktól, míg Gillian (Nicole Kidman) bolondos és csapodár módon élvezi hatalmát a férfiak fölött. Amikor azonban Gillian találkozik Jimmy-vel, egyre különösebb dolgok történnek." (port.hu)
Sokszor láttam már, de megunhatatlan. :) Ráadásul (mivel már évek óta nem néztem meg) sok részlet teljesen ki is esett.
Kedvenc szereplő: Sally, Gary
Akit nem kedveltem: Gillian... Az ilyen nyafka, élvhajhász nőktől rosszul vagyok, akik szemében szánni való lúzerek az olyan nők, akik igyekeznek normálisak lenni... -.-
Kedvenc jelenet: - mikor Sally beindítja a "telefonfát". :))
- mikor kiderül Sally "kívánságáról" az igazság (Gary-vel kapcsolatban ^^)
Összegezve: Valószínűleg nem ez a legütősebb boszorkányos film a földkerekségen (tekintve, hogy lehetett volna benne jóval több boszorkányság is), viszont mérsékelten, de izgalmas film, ez az átok-szál is jól ki lett találva. 
Nem gondolom, hogy van olyan 20 évnél idősebb ember, aki legalább ne hallott volna a filmről (90%-a meg úgyis látta már), úgyhogy tovább nem is ragozom. :)

Eredeti nyelvű trailer a filmhez:

 

Főszerepben:

Sandra Bullock - Sally Owens
Nicole Kidman - Gillian Owens (Sally húga)
Goran Visnjic - Jimmy Angelov (Gillian pasija)
Aidan Quinn - Gary Hallet (nyomozó)

Osztályzat: 10/8,5