A Grincs (2000)

A filmek sorát pedig ezennel egy karácsonyi filmmel folytatnám.
Kb. azóta készültem már beszerezni, és megnézni, mióta kiadták, szóval már egy jóóideje. Most pedig végre sikerült. Az már más kérdés, hogy nem azt kaptam, amire ennyi ideig vártam...
A történések egy aprócska hópihében zajlanak, ahol Kifalva található. Az itt élő Kik kedvenc ünnepe a karácsony, így hát lázasan készülődnek. A postán is nagy a forgalom, jönnek-mennek a karácsonyi ajándékok. Itt veszi úgy igazán kezdetét a történet: titokban felbukkan a Grincs, egy kitaszított, szőrös szívű egykori Ki, akit kinézete és durva viselkedésmódja miatt már gyermekkorában kiközösítettek társai. Azóta él vállalt számüzetésében a Kobak-hegyen, ahol már otthonosan berendezkedett egy barlangban, ahol egyetlen társa Max, a kutya, akivel igazán kutyául bánik. Emellett, hogy többé ne tudják bántani, egyre kisebbé zsugorítja a szívét, és leghőbb vágya, hogy bosszúból borsot törjön a Kik orra alá, és elrontsa az ünnepüket.
A csomagolóban találkozik tehát a Grincs és a posta vezetőjének kislánya, Cindy Lou-Ki, akit nagyon elkeseríti, hogy a kifalviaknak már semmi egyébről nem szól az ünnep, csak az ajándékozásról. A véletlen találkozás után a kislányt egyre jobban érdekelni kezdi a Grincs története, és mindent bevet, hogy meg tudja nyerni a Grincset a karácsonynak. Meglátogatja a Kobak-hegyen, és elég nyomós érvekkel végül rá tudja venni a zöld mogorvaságot, hogy vegyen részt a Kifalvi Karácsonyi Kivigasságon. A meghívás azonban Cindy és a többi Ki rémálmává válik...

A helyzet az, hogy Jim Carrey-től sokkal jobbat/többet várna az ember az eddigi alakításai után (itt ő alakítja a Grincset). Humoros volt, de azt hiszem, többet is ki lehetett volna hozni belőle.
Max-et imádtam, nagyon aranyos. :D És valamiért Odie-t juttatja az eszembe a Garfieldből. :)
A mondanivalóját értékelem, amúgy meg nem igazán tetszett...
U.i: Érdekesség, hogy a Cindy-t alakító gyerekszínész azóta már felnőtt nő lett, és ma már inkább csak a zenevilágban tevékenykedik: énekesnőként a The Pretty Reckless nevezetű csapat élén ér el sikereket. :)

Ismertebb szereplők:
Jim Carrey - Grincs
Taylor Momsen - Cindy

Osztályzat: 6,5/10