A kék lagúna (1980)

kék lagúna blue lagoon 1980.JPGEgy hajótörés túlélői (két gyerek: Emmeline és Richard, valamint egy tengerész, Paddy Button) elsodródva a többiektől sajkájukkal egy lakatlan szigeten kötnek ki. A napok múlásával egyre biztosabbá válik, hogy nem érkezik mentőcsapat, így elkezdenek berendezkedni a szigeten. Az itt töltött hosszú évek alatt megismerik a halált és a születést, emellett pedig a szerelmet is...
Nyáron milyen filmajánlót is hozhatnék, mint ezt? :))
Nemrég elolvastam a könyvet, aztán gondoltam, újranézem az "original" filmet is (hisz azóta legalább 2 átdolgozása elkészült ennek a filmnek, de inkább az elsőre szavazok...). Elképesztő, hogy mennyire könyvhű a film, bár azért néhány részletben eltér, mint hogy pl. a fiút a könyvben Dick-nek hívják (mondjuk megértem, hogy lecserélték ezt a nevet, már ha az angol jelentését nézzük... :"D). És a filmben a kicsit nem Hannah-nak nevezik el (fiú létére), mint ahogyan a könyvben. A menstruálós dolog sem volt benne a könyvben. Meg még azért számos apróságban eltér, de a párbeszédek nagy része ugyanaz vagy nagyon hasonló a könyvben leírtakhoz. :) Akárhogy is, de szeretem ezt a történetet, az újkori Ádámról és Éváról. :)
(Egyedül az zavart, a könyvben és a filmben egyaránt, hogy mégiscsak unokatestvérek... -.- És oké, hogy ezzel is biztosan azt akarták szemléltetni, hogy mennyire nem tudják Emmeline-ék, hogy hogyan működik a világ, de hát ez mégiscsak gusztustalan... -.- A másik dolog: egy gyereket ennyire életképtelenné tenni, hogy nem beszélünk neki a halálról meg egyéb "rossz dolgokról", inkább ne is tudja, mi az, ez szintén nagy baromság, és az egyik legnagyobb hiba, amit szülő elkövethet... A gyerekek a szigetre érkezésükkor már 8-9 évesek. Egy ilyen idős gyerek már sok mindent fel tud fogni, ha normálisan elmagyarázzák neki.)
Régi film ugyan, mindenesetre egyszer megéri azért megnézni. :)

Egy angol nyelvű trailer a filmhez:

Főszereplők:

Brooke Shields - Emmeline
Christopher Atkins - Richard

Osztályzat: 7,5/10