A Karib-tenger kalózai 1. - A Fekete Gyöngy átka (2003)

Rég nem írtam már, tudom. De egész egyszerűen mostanság nincs 2 órám egyhuzamban szabad, hogy akkor mást ne csinálnék, csak és kizárólag filmeznék. :/ Vagy ha nagy sokára meg is nézek egy filmet, mire oda kerülök, hogy blogoljak róla, már azt is elfelejtem, pontosan miről is szólt a film... Most viszont (lévén karácsony), kicsit több időm volt, úgyhogy puzzle-özés közben beraktam ezt a dvd-t. Jöjjön egy kis ismertető:
Sok évvel ezelőtt Barbossa felkelést szított a Fekete Gyöngyön, minek az lett az eredménye, hogy a legénység összefogott az akkori kapitány, Jack Sparrow ellen, akit egy lakatlan szigeten kidobtak a hajóról. Jacknek valamilyen rejtélyes módon sikerült élve kijutnia a szigetről, most pedig ismét visszatért, hogy visszaszerezze Barbossától a hajóját, és megbosszulja rajta az őt ért sérelmeket. Ez azonban nem ilyen könnyű: Barbossa és a Gyöngy egész legénysége halhatatlanná és egyben átkozottá vált. Elátkozott kincseket loptak el, és ennek következményét, "hatását" csak úgy tudják visszafordítani, ha visszaviszik az érméket eredeti helyükre. Az utolsó érme mellett viszont szükség van az utolsó érme elrablójának, "Bocskor" Bill Turner kalóz leszármazottjának vérére is, amivel az átkot feloldhatják. Így hát hajtóvadászat indul részükről, és meg sem állnak addig, míg el nem rabolják Elizabeth Swannt, az angol kormányzó lányát. Elizabeth segítségével még gyermekkorukban sikerült William Turnert (Bill fiát) kimenteni a tengerből; a fiúnál talált kalózérmét Elizabeth elrejtette, mert félt, hogy Will bajba kerülne, ha megtalálnák nála. Barbossa legénységét az érme vonzza Elizabeth-hez, és úgy tudják, hogy ő csak egy szolgáló, akinek Turner a családneve (ilyen néven mutatkozik be nekik). Will a szeretett lány megmentésére indul, és bár gyűlöli a kalózokat, mégis muszáj szövetkeznie Sparrow-val. Emellett persze Will mit sem sejt arról, hogy micsoda kulcsfigurája ő a történetnek... 
Nagyon-nagyon szeretem! ^^ Nem tudom elégszer megnézni. :) Ez a kalóz-világ nagyon érdekessé vált számomra a film hatására, a későbbiekben szeretnék majd ebben a témában is tájékozódni, még többet. :))
Főbb szereplők:
●۪۫ Jack Sparrow - Johnny Depp (pl. Én, Pán Péter[Sir James Matthew Barrie]; Charlie és a csokigyár[Willy Wonka]; Alice Csodaországban[Kalapos])
●۪۫ Elizabeth Swann - Keira Knightley (pl. Igazából szerelem[Juliet]; Büszkeség és balítélet[Elizabeth Bennet]; Vágy és vezeklés[Cecilia Tallis]; A hercegnő[Georgiana])
●۪۫ Will Turner - Orlando Bloom (pl. A Gyűrűk Ura[Legolas]; Trója[Parisz])
●۪۫ Barbossa kapitány - Geoffrey Rush

Osztályzat: 9,5/10