Női szervek (2013)

Noi szervek 2013.jpgKét dudás nem fér meg egy csárdában - ahogy azt mondani szokták. Hogy mennyire igaz ez a mondás, azt Sarah Ashburn és Shannon Mullins maxi-málisan igazolják.
Ashburn különleges ügynököt - mit szépítsük? - nehéz elviselni. Több mint nehéz. Azt akarja, hogy mindig neki legyen igaza, akkor is, ha nincs. Mindig mindenkinél okosabb akar lenni; ő az, aki biztosan tudja, hogy mi hogy működik (vagy nem). Ennek eredményeképp kollégái besokallnak, és a felettese is úgy látja, hogy jobb lesz, ha Saraht áthelyezik egy másik városba, ahol tovább tudja folytatni a nyomozást a kábítószer-maffia vezére után. Arra azonban senki sem számít, hogy Bostonban egy olyan rendőrnőt kénytelen nyomozó-társként kezelni, aki mindenben szöges ellentéte: nagyszájú, faragatlan némber, aki a nyomozás módszereiben sem válogat. Aztán persze, ahogy lenni szokott: minél közelebb jutnak a megfejtéshez, és ahhoz, hogy kézre kerítsék a maffiavezért, annál inkább rájönnek arra is, hogy nem is különböznek ők annyira, és a kezdeti utálat lassan barátsággá kezd szelídülni...
Egyik barátnőm ajánlotta nemrég a filmet, hogy nekik ez mennyire tetszett, szóval emiatt (is) kezdtem nézni. :) És milyen jól tettem! Nagyon tetszett, iszonyat vicces az egész, és a karakterek is olyanok, mintha a színészekre lettek volna direktben írva: én totál elhittem nekik, nagyon jól alakították a szerepeket. :))
Sandra Bullock-tól amúgy sem állt távol az FBI-ügynök szerepe (lásd: Beépített szépség), de itt még annál is jobban hozta ezt a karót nyelt, rideg nőszemélyt, mint ott a szeleburdit. :) Melissa McCarthy meg nekem mindörökké Sookie marad a Gilmore Girlsből (Szívek szállodája). :) Bár azért azt el kell ismerni, hogy jól állt neki ez a Sookie-tól maximálisan idegen karakter is. :D
Érdekesség, hogy feltűnik a filmben Michael Rapaport is (Shannon testvérét alakítja); ő nekem A szökésből volt ismerős, ahol Don Self ügynököt játszotta. Szerepet kapott még Marlon Wayans is, egy bostoni rendőrt alakít, aki csöppet belezúg Sarahba. :) Ő pedig pl. a Feketék fehéren c. fergeteges vígjátékban szerepelt a testvérével, Shawn-nal karöltve. :)

Főbb szerepekben:

Sandra Bullock - Sarah Ashburn
Melissa McCarthy - Shannon Mullins

 Osztályzat: 8,5/10