Amerika Kapitány - Az első bosszúálló (2011)

amerika kapitány az első bosszúállók 2011.jpg"Javában dúl a második világháború 1941-ben. A lelkes és mindenre elszánt ifjú, Steve Rogers is jelentkezik a had- seregbe, ám a gyenge fizikuma miatt kiszupe-rálják a sorozáson. Ezért örömmel jelentkezik a titkos katonai kísérleti programba, az Újjászületés nevet viselő projektbe, melynek keretében szuperkatonát csinálnak belőle. Az izomkolosszussá fejlődött Amerika kapitány feladata megállítani a nácik titkos tudományos részlegét, a Hydrát, melyet a világuralmi törekvéseket dédelgető, rettegett Vörös Koponya vezet."(forrás: port.hu)
Film a hazafiasságról, barátságról, szerelemről - Marvel köntösbe bújtatva. 
Jó volt, de a sok a háborús jelenetet már csöppet untam. Oké, hogy a történet szempontjából szükséges volt, mivel tulajdonképpen erre van kiélezve az egész, de akkor is... :/ Steve-et az elején nagyon sajnáltam, a vágyai, az ambíciói, a lelke nem a legmegfelelőbb testbe született, a végkifejlet viszont a helyére tett mindent.
Nem azt mondom, hogy életem egyik legjelentősebb filmje ez, mert kb. 2 hete láttam, és már nem tudnék belőle még kedvenc jeleneteket sem mondani, de egyszer nézős filmként kezelve jó volt.

port.hu adatlap: Kattints ide!
IMDB adatlap: Kattints ide!
Hollywood Hírügynökség kritika: Kattints ide!

Főbb szerepekben:
Chris Evans - Steve Rogers ("Amerika Kapitány")
Hayley Atwell - Peggy Carter
Hugo Weaving - Johann Schmidt ("Vörös Koponya")

A filmben szerepelt még Natalie Dormer is, akit a Trónok Harca Margaery Tyrell-jeként tett szert világhírnévre (itt pedig egy katonát játszik), és ismerős volt még számomra egy másik katona is, akit az a Neal McDonough alakít, aki Edie Britt férjét játszotta a Született feleségekben, Dave Williamst.

Osztályzat: 7/10