Az őserdő hőse (1997)

az őserdő hőse.JPGGeorge még baba korában kerül egy dzsungel kellős közepére: a repülő, amin családjával utazott, lezuhant, ő pedig a dzsungel állatainak vendég-szeretetét élvezte hosszú éveken át, elvágva a civilizá-ciótól. A csecsemőből időközben felnőtt (??) férfi lett, aki állat-barátai (többek között az intelligens gorilla, Ape és a hűséges "kutyája", az elefánt Shep) kivételével senkit sem ismert, pláne nem a saját fajából, egészen addig, míg egy "nőstény-George" meg nem jelenik, Ursula, aki épp George dzsungelében túrázik. George és Ursula útjai hamarosan keresztezik is egymást, mikor George megmenti Ursulát egy oroszlántól. Bimbódzó románcukba az idilli vadonban már csak Ursula vőlegénye, Lyle tud belerondítani, aki az oroszlános incidens után keresni kezdi Ursulát, a lány azonban egyre inkább úgy érzi George társaságában, hogy nem is szeretné, ha a csapata rájuk találna...
Először is: ez a film szörnyű... :D Gyerekkoromban sokszor láttam, és akkor imádtam (egy gyerek szemével nézve nagyon vicces ez a film :D). Most viszont már annyira bugyutának találom, minimális realitás sincs benne... Beszélő állatok, kutya módra viselkedő elefánt, a szereplők gyakran vitatkoznak a narrátorral (eleve miért van narrátor??), stb... Az is zavart, hogy egyszer George iszonyúan civilizálatlanul viselkedett, máskor meg olyan dolgokat tudott, és olyan szavakat használt, amit egy hozzá hasonló "számkivetett" biztosan nem tudna (kezdjük ott, hogy hogy tanult meg beszélni? Tegyük fel, hogy a gorillától, de akkor a gorilla kitől tanulta?).
Mondjuk a filmnek az a fele, mikor George bekerül Ursula "világába" a nagyvárosba, az nagyon vicces még mindig. :D Abszolút egyik kedvenc jelenet mikor csörög a telefon Ursulánál (az anyja hívja), és George felveszi, és beleordít. :DD Meg még azért jó pár ilyen volt. Pl. mikor Ursula anyja el akarja választani egymástól mindenáron George-ot és Ursulát, és egy ilyen jelenet után Ursula amúgy eléggé nyugis apja benyögi, hogy:

"Ha időben megölöm, lassan már szabadulnék..."

:DD Vagy mikor Ape-et elrabolja két észkombájn, és találgatják, hogy merre tovább a dzsungelben (mondjuk ha van turistajelzés, akkor feltételezhető, hogy szoktak emberek arra járni; érdekes, hogy George-ra még úgy konkrétan eddig senki se bukkant rá, Ursulán kívül...) :

"- (...) Már úgysincs sok hátra.
- Pont ezt mondtad tegnap is! Ez az ösvény a nagy büdös semmibe vezet!
- A turistajelzés alatt az állt, hogy "Átvágás a Majom folyóhoz". Miért írnák oda, hogy átvágás, ha nem...? Behorpad az agyam! Lehet, hogy tényleg átvágás, ami szó szerint értendő?!"

Összegezve, elég logikátlan film, viszont vannak benne viszonylag jó poénok, és még azért mindig tudtam rajta nevetni. :) Bár valószínűleg ehhez nagyban hozzájárul a nosztalgia is.

port.hu adatlap: Kattints ide!
IMDB adatlap: Kattints ide!

Főszerepben:
Brendan Fraser - George
Leslie Mann - Ursula
Thomas Haden Church - Lyle van de Groot

Osztályzat: 10/6