Reszkessetek, betörők! 2. - Elveszve New Yorkban (1992)

reszkessetek betörők 2 elveszve new yorkban.jpgTúl a 200. filmajánlómon, és a blogom indulásának 4. évfordulóján, ha már egyszer közeledik a karácsony is, jöjjön most egy karácsonyi film-ajánló. Ilyenkor nálam amúgy is elmaradhatat- lan, hogy karácsonyi filmeket nézzek. :) Így hát most sem történik ez másként, előszedtem az összes karácsonyi dvd-t és sorozatban nézem őket. Bár idén nem lesz Reszkessetek, betörők a tévében, engem ez nem korlátoz, úgyhogy most ezeket is újranéztem. :) Az első részről már írtam tavaly ilyenkor, a másodikkal viszont (és a többivel is) adós vagyok, úgyhogy csapjunk is bele. :)
A McCallister családban nem múlhat el karácsony galiba nélkül: egy zűrös iskolai karácsonyi műsor után a család elkezd gőzerővel készülődni a floridai utazásukra, míg Kevin büntiből benn duzzog a szobájában. Egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően az utazás reggelén sikerül elaludniuk, így (ismét) kapkodva vágnak neki az útnak. Kevint most direkt ellenőrzik az indulás előtt, nehogy otthon felejtsék, mint két éve, ám a rosszcsontnak a repülőtéren így is sikerül elkeverednie a többiektől, minek következtében egy New Yorkba induló gépen köt ki. A kalamajkára csak a landolás után derül fény: a család elkezd hát kutatni Floridából Kevin után, Kevin viszont 10 éves létére is teljesen jól boldogul egyedül a nagyvárosban - hála talpraesettségének és annak, hogy az indulás előtt nála maradt apja táskája, a hitelkártyájával együtt -, ügyes trükkel szobát foglal New York legjobb szállodájában, a Plaza Hotelben és éli világát. A kellemes vakációba csak az rondít bele, hogy a hírhedt "Vizes Banditák", akiket Kevin juttatott börtönbe 2 éve, megszöktek onnan, és most ők is épp New Yorkban készülnek randalírozni: egy játékboltot akarnak kirabolni, azzal viszont nem számoltak, hogy ahol Kevin McCallister is felbukkan, ott kő kövön nem marad... 
Röviden-tömören: imádom! ^^ Lehet, hogy sokaknak már a könyökén jön ki ez a film, számomra mégis maximálisan megunhatatlan. :) Ezt a második részt pedig sokkal-sokkal jobban szeretem, mint az első részét, szerintem ezerszer jobban sikerült.
Fura egyébként, hogy a film szinkronja sokkal jobb, mint maguk a színészek: Kevin szinkronhangja pl. az egyik legjobb. Chris Columbus miatt pedig tényleg nem lepődök meg: amelyik filmnek ő a producere/rendezője, az már rossz nem lehet. :) Így meg főleg, hogy még Rob Schneider is szerepet kapott benne (a szállodai hordár-srácot, Cedric-et alakítja - fura ilyen fiatalon látni. :) ). 
Örök kedvenc ez a film; ha lehetne 10 helyett legalább 15 csillagot adnék rá! ^^

Ismertebb szereplők: 

Macaulay Culkin - Kevin
Daniel Stern - Marv 
Joe Pesci - Harry 
Rob Schneider - Cedric

Osztályzat: 10/10