Pompeji (2014)

Pompeii.jpg"Időszámítá-sunk szerint 79-et írunk. Pompeji, a Római Birodalom ékköve, a korrupció melegágya, a kísértés kikötője egykor veszélyes helynek számított a folyamatos földrengések miatt. Ám a Vezúv sötét haragja az első századra teljesen feledésbe merült. A birodalom gazdag lakói élik fényűző hétköznapjaikat, míg a rabszolgák az arénában harcolnak a túlélésért, de egy valamire senki nincs felkészülve: a szunnyadó tűzhányó pusztító erejére. Milo, a gladiátor (Kit Harington) az idővel fut versenyt, mikor egy váratlan földrengés következtében hatalmas robajjal kitör a vulkán: meg kell találnia szerelmét (Emily Browning), hogy kimenekítse a hamuval elárasztott városból mielőtt azt teljesen betemeti a láva, és a szüntelenül aláhulló kőzápor."(port.hu)
Ez volt a hétvégi filmünk párommal. Egyébként már hetek óta halogattuk, hogy majd megnézzük, ráér, mindig volt valami más, ami jobban érdekelt. Aztán ráböktünk, hogy na jó, most már ideje legalább belenézni. A belenézésből meg az lett, hogy végig is néztük. :)
Azt már így elöljáróban leszögezném, hogy a látványosságára nem lehet panasz a filmnek, 3D-ben szívesen megnéztem volna.
Maga a történet már hagy némi kívánnivalót maga után. Igaz, alapból nem állnak közel hozzám az ilyen történelmi filmek...
Kedvenc szereplő: Milo, Atticus (a "gladiátor" akivel Milo összebarátkozik)
Kedvenc jelenet: vagy inkább ami tetszett a filmben, az Milo és Atticus barátsága. Emellett meg ugye a végjáték elég látványos és izgalmas volt, még ha jó előre tudtuk is, hogy mi lesz a vége az egésznek...
Érdekesség: végre egy film, amiben Kit Haringtont láttam szerepelni (úgy értve, hogy a Trónok Harcán kívül). Tehetséges színész, bár nem tudom, hogy más szerepek mennyire állnának jól neki (Milo és Havas Jon karaktere azért eléggé hasonló). Mindenesetre a történelmi filmekben otthon van, ez világos. :)
Emellett a filmben szerepel Adewale Akinnuoye-Agbaje is (Atticust alakítja), aki pl. a Lost-Eltűntek c. sorozatból lehet ismerős, ahol Mr Eko szerepét játszotta.
A Mátrix-fanok pedig Carrie-Anne Moss-nak örülhetnek, akit évekkel ezelőtt Trinity-ként ismert meg a világ. (Szégyenszemre még a Mátrixot sem láttam, egyszer sem, szóval ez még a pótolandók listáján szerepel nálam...)
Összegezve: jó volt, tetszett, de egyszer-nézős kategória, még egyszer nem valószínű, hogy nekifutok.

 

Főszerepben:

Kit Harington - Milo
Emily Browning - Cassia
Kiefer Sutherland - Corvis szenátor
Carrie-Anne Moss - Aurelia (Cassia anyja)

Osztályzat: 10/6,5