Vissza a jövőbe 2. (1989)

vissza_a_jovobe_2.JPG"Marty és Doki 2015-ben tett lélegzet-elállító utazása úgy tűnik, megoldotta a McFly család néhány jövőbeni problé-máját. Amikor azonban visszatérnek a jelenbe, hamarosan rá kell jönniük, hogy valaki fenekestül felforgatta az időt és rémséges körülményeket teremtett az 1985-ös Hill Valley-ben. Az egyetlen remény: megint visszautazni 1955-be, ahol meg kell állítani Biffet, a család esküdt ellenségét." (port.hu)
Ugyebár az első résznek úgy lett vége, hogy Marty visszaérkezett a múltból, ám felbukkant a Doki, hogy ő épp most jön a jövőből, és feltétlenül vele kell mennie Marty-nak, és Marty barátnőjének (Jennifernek) is vissza a jövőbe, mert Marty jövőbeli fia börtönbe fog kerülni, a Jenniferrel közös, leendő családjuk pedig a tönk szélére kerül, és ezt kell megakadályozniuk.
Mikor megérkeznek 2015-be, egyébként elég fura dolgokkal szembesül a néző, és persze a jövőbe érkező Marty és a Doki is, mint pl. ruha, ami felveszi a viselője alakját (így a ruhaméret már nem is számít), repülő autók, repülő deszka (gördeszka mintájára), tájkép csatorna (ablak funkciót lát el, de változtatható a kép, és akár ki is kapcsolható :D), egy gép ami sikeresen megnagyobbítja az ételeket (mini-pizzás jelenet), világító színes útpadka, és hasonló furcsaságok. :) Hát már nincs sok hátra 2015-ig, de nem hiszem, hogy az év során bárki is feltalálná majd a fent említett tárgyak bármelyikét... :D Érdekes, hogy 1989-ben milyennek képzelték a jövőt... Ezzel szemben pedig valóban hatalmasat fejlődött a világ (elég, ha néhány technikai újdonságra gondolunk, mint laptop, LED tv, e-book olvasó, okostelefonok, az internet elterjedése, GPS az autókban, és stb...).
A film egyébként egész jó volt, pl. határozottan izgalmas volt, ahogy Marty megpróbálja visszaszerezni a múltbéli Biff-től az almanach-ot. Az is érdekes, hogy a film gyakorlatilag 3 idősíkon játszódik: 
- jelen (1985): mikor Marty visszaérkezik a rész elején a múltból; mikor Marty visszaviszi az ájult Jennifert a már teljesen megváltozott jelenbe, és a házuk verandáján hagyja
- múlt (1955): mikor a jövőbeli öreg Biff szemfülesen kölcsönveszi a Dolorint, és visszautazik a múltba, hogy az akkori tinédzser-önmagának átadja az évtized sporteredményeivel teli almanach-ot (ezzel a múltbéli Biffet milliomossá téve)
- jövő (2015): a rész elején a Dokival és Jenniferrel a jövőbe utazik Marty, hogy megmentse a jövőbeli fiát a börtöntől
Tetszett, végig fenn tartja az érdeklődést, de ez a sok időutazás a film során eléggé bonyolulttá teszi a cselekményt. Viszont a filmkészítők zsenialitása mellett szól, hogy kirívó logikai bakit az időutazós jelenetek során nem vétettek. Úgy érzem, sikerült tartani az első film színvonalát, szóval részemről, ezt a filmet egyértelműen AJÁNLOM! :)

Főszerepben:
Michael J. Fox - Marty McFly
Christopher Lloyd - Dr. Emmett L. Brown, "Doki"
Lea Thompson - Lorraine Baines (Marty anyja)
Thomas F. Wilson - Biff Tannen
Elisabeth Shue - Jennifer (Marty barátnője)

Eredeti cím: Back to the Future Part II.
Játékidő:
 104 perc
Port.hu: 10/9.6 (440)
Imdb: 10/7.8 (249 045)

Osztályzat: 10/9