Jumanji (1995)

Egy (látszólag) egyszerű társasjáték, és két játékos: 26 évvel ezelőtt így kezdődött a rémálom. A 12 éves Alan Parrish minden téren vesztes: iskolatársai gyakran megverik, nem mer közelíteni a lányhoz, aki már régóta tetszik neki, ráadásul még az apja (a Parrish Cipőgyár tulajdonosa) is bentlakásos iskolába akarja küldeni. Egy nap Alan egy építkezésen a földbe ágyazódva talál egy társasjátékot, amit otthon az iskolatársával, Sarah-val el is kezd játszani. Ám túl sokáig nem jutnak. Alan kezd, de dobása szerencsétlennek bizonyul: a játék magába szippantja, és mindaddig fogja marad, míg valaki ötöt vagy nyolcat nem dob, Saraht pedig denevérek veszik üldözőbe.
Évtizedekkel később új lakók érkeznek a Parrish-házba: az árván maradt Peter és Judy, akiket nagynénjük vett magához. A gyerekek megtalálják a Jumanji-táblát, és tudtuk nélkül folytatni kezdik a játékot, amit Alan és Sarah egykor félbehagyott. Peternek sikerül ötöst dobni, így a már 38 éves Alan visszatér Jumanji dzsungeléből. A játékot viszont muszáj végigjátszani, így megkeresik a már szintén felnőtt Sarah-t is, aki először hallani sem akar az egészről, mert a régi megrázkódtatásokat még mindig nem heverte ki. Folytatódik hát a játék, mely egyre meghökkentőbb, nem várt fordulatokat rejt a négy kalandor számára...

Annyira jó volt újra megnézni! :) Gyerekként nagyon imádtam - felnőttként már azért annyira nem nyűgözött le. Igaz, a film lassan 17 éve készült, az akkori filmes és gépi technikáknak megfelelően. A mai technikákkal összehasonlítva persze, hogy furcsa, és esetleg gagyinak tűnhet már. :) Az alapötlet viszont nagyon tetszett, és maga a történet is érdekes (a finish meg aztán...! o.O iszonyat jó ^^). Az pedig, hogy Robin Williams játsza a főszerepet, egyfajta garancia is, hogy érdemes ezt a másfél órás filmet végigülni. Akárhogy is, de nem tudom lepontozni... :))

Ismertebb szereplők:

●۪۫ Alan - Robin Williams (pl. Rumlis vakáció, Nászfrász, Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van)
●۪۫ Sarah - Bonnie Hunt (p. Beethoven 1-2.)
●۪۫ Judy - Kirsten Dunst (pl. Pókember 1-2-3., Kisasszonyok, A holló 3.)

Osztályzat: 7/10