Az üresfejű (2008)

az üresfejű.jpg"Dave Ming Chang (Eddie Murphy), aki nemrégiben érkezett New Yorkba, kissé olyan, mint egy üres medencében úszó ember. Valami ugyanis nagyon nincsen rendben vele. Azoknak, akik először látják, rögtön szembeötlik, hogy nem százas ez a figura és hogy a testében sincs igazán otthon. E feltűnő jellemvonásnak persze nyomós oka van, hiszen Dave nem egy ember, hanem egy olyan hajó, melyet a legénységét irányító miniatűr kapitány arcmására formáltak. Kész őrület." (port.hu)
Azzal kezdem, hogy a címadás ezúttal valami zseniális! :) Igazán találó! A történettel sem lennének bajok, bár ez a "földönkívüliek érkeznek a bolygónkra, hogy elpusztítsák, ezzel mentve meg a sajátjukat", ez már eléggé elcsépelt... Viszont, hogy ember formájú űrhajóban érkeznek a mini-ufók, akik az emberekről a Google-ön keresgélve tájékozódnak - ezt jól eltalálták. :)
Kedvenc szereplő: a Parancsnok, a Kevin Hart által alakított személyzeti tag, és az, aki hirtelen rájön, hogy ő meleg. :D
Kedvenc jelenet: - a kézrázás...
- mikor Gina meghívja Dave-et reggelire
- Dave és a hajléktalan

"Parancsnok: Látták ezt? Nincsen semmije. Mégis rögtön megosztotta velünk egyetlen hőforrását. Miért?
3-as: Nyilván sokkal összetettebb faj, mint gondoltuk."

- a két rendőr párbeszédei... :DD
- Dave és Rich jelenetei... :D

"Dave: Mondd, hogy hívnak?
Rich: Nyald ki!
Dave: Nyald ki mi?
Rich: Nyald ki a seggem!
Dave: Kétlem, hogy Seggem papa örülne, hogy így viselkedik a fia."

"Dave: Seggem, azért sírsz, mert bánatos vagy, vagy azért mert az alsónadrágod kettészelte a herezacskódat?"

Ami nem tetszett: jobb' szeretem a kicsit realisztikusabb vígjátékokat. Mert az addig rendben van, hogy ez alapból kicsit sci-fi-s is, mivel földönkívüliek, meg ember formájú űrhajó, stb... De elég hülyeség, hogy Ginának pl. nem tűnt fel különösebben, hogy Dave enyhén szólva sem normális, ahogyan viselkedik.... -.-

"Hajléktalan: Remélem, nem vagy flepnis. Az előző szomszédom azt hitte, hogy földönkívüli.
Dave: Melyik bolygó?"

Összegezve: Az olykor szembeszökő gagyiságától eltekintve még helyenként vicces is, bár valószínűleg Eddie Murphy humorát és tehetségét nem erről a filmről fogja senki sem megemlegetni. Ha épp nincs más programunk, beiktatható, egyébként viszont felejthető.

 

Főszerepben:

Eddie Murphy - Parancsnok; Dave Ming Chang
Elizabeth Banks - Gina Morrison
Gabrielle Union - 3-as (kulturális felelős)
Ed Helms - 2-es (másodparancsnok)

Osztályzat: 10/6