Tru Calling - Az őrangyal [1.-2.évad] (2003-2005)

1.évad: 20 rész
2.évad: 6 rész
*befejezett sorozat*
Eredeti cím: Tru Calling

Az egyik legnagyobb kedvencem sorozatok terén. :)
Tru Davies [Eliza Dushku] 12 éves korában veszíti el édesanyját, Elise-t: a saját szeme láttára lövik le. A lány ezt még felnőtt fejjel sem tudja feldolgozni, és azt kívánja, bárcsak vissza tudna utazni az időben arra a napra, és valahogy megpróbálhatná megmenteni Elise-t. Mikot orvosi egyetem előtt egy hullaházban vállal munkát, hogy ezzel is gyakorlatot szerezzen, legmerészebb álmaiban sem gondolná, hogy az ide érkező holttestek gyakran segítséget fognak majd tőle kérni. Ilyenkor a nap újraindul, ő pedig esélyt kap, hogy megváltoztassa a sorsot, és életeket mentsen.
Kezdetben senkinek sem mer beszámolni különleges képességéről, ám egy idő után belátja: egyedül kevés ehhez a nagy feladathoz, segítségre van szüksége. Davis [Zach Galifianakis - egyébként ő játszotta a Másnaposokban Alan-t],Tru Gyűrűk Ura mániás felettese a hullaházban, később barátja, és legfőbb bizalmasa, magától jön rá, hogy valami nem stimmel Tru-val, és ráveszi, hogy mondja el. A másik személy pedig, aki tud Tru "mellékállásáról", az a lány öccse, Harrison [Shawn Reaves], akinek sokkal több időbe került ezt a dolgot elhinnie, mint Davisnek. :)
Az első évad közepén-végén, illetve az egész második évadban pedig már Jack Harper [Jason Priestley] is a színen van, aki a filmben Tru ellenségének tekintendő: míg a lány azon fáradozik, hogy megmentse a tőle segítséget kérők életét, Jack minden erejét arra áldozza, hogy keresztülhúzza Tru számításait, és úgy végződjön másodjára is a dolog, ahogy eredetileg.
A legszemetebb húzás a filmkészítőktől, hogy a második évadot 6 rész után be is fejezték, és bejelentették, hogy nem fognak újabb évadot készíteni... Pedig ebből a Tru-Jack szálból is ki lehetett volna hozni sokkal többet is... :/ És arra sem derült fény, hogy Tru megtudja-e az igazat az apjáról...
Ha leülsz Tru Calling-ot nézni, készülj fel, hogy jónéhány óráig nem fogsz felállni a székedből. ;)

A film egyéb jelentősebb szereplői még:
- Meredith (Jessica Collins): Tru és Harrison drogfüggő nővére.
- Richard (Cotter Smith): Tru-ék apja, aki sokkal több titkot rejteget, mint amennyit egy ember képes elbírni...
- Lindsay (A.J.Cook): True legjobb barátnője; később Harrisonhoz kezdik gyengéd szálak fűzni
- Luc (Matthew Bomer): True szerelme az első évadban
- Jensen (Eric Christian Olsen): True szerelme a második évadban
- Carrie (Liz Vassey): pszichiáter; később Davis szerelme

Az első évad nekem jobban tetszett, Luc-ot is sokkal jobban bírtam, mint Jensent... :S Ő valahogy túl nyálas volt, meg hát nem is zsánerem, szóval Luc-hoz jobban húzott a szívem. :)
Akik viszont mindenkinél nagyobb kedvenceim lettek a sorozatban, az Davis és Harrison. :D
Kedvcsinálónak a sorozat opening theme-je:

 

Osztályzat: 10/10