Las Bandidas (2006)

Sarát, egy tehetős bankár lányát és Mariát, egy farmercsalád leszármazottját Tyler Jackson megjelenése hozza össze, aki a New York-i hitelbank ügyeit érkezett intézni. Sara apját megmérgezik, és majdnem sikerül Maria apját is megölniük az ügyeikben eljáróknak - mindezt a földjeik miatt, amiket teljesen jogtalanul akarnak elorozni, hogy aztán amerikai fennhatóságú vasútvonal épülhessen rajtuk. A két tökéletesen ellentétes modorú, neveltetésű és személyiségű lány akarva-akaratlanul arra kényszerül, hogy összefogjanak a jó ügy érdekében: Maria pisztolyt, Sara pedig kést ragad, hogy többszörös bankrablásaikkal borsot törjenek a törtető Jackson és amerikai társai orra alá. Céljaik viszont némileg ellentétesek: Sarát inkább a személyes bosszú fűti édesapja megmérgezése miatt, míg Maria mer nagyban gondolkodni: a mexikói népének szeretné visszaadni, ami megilleti őket.
A két lány azonban nem sokáig marad észrevétlen: magánakciójuk után körözést adnak ki rájuk, ráadásul még egy vérbeli profi nyomozót is ráállítanak az ügyükre a fiatal Quentin személyében, kinek feladata a banditák mielőbbi kézrekerítése...

Szeretem az ilyen típusú filmeket, többször is jöhet: bárhol, bármikor. :) A főszereplő színésznőket pedig nagyon jónak tartom; úgy vélem, jobb színészeket nem is választhattak volna, nagyon testhezállóak voltak nekik ezek a szerepek.
Salma Hayek (az előkelő Sara Sandoval szerepében) mindenkinek ismerős lehet pl. A Notre-Dame-i toronyőr c. filmből (jut eszembe: majd erről is kellene blogolnom egyet...).
Penélope Cruz (aki a cserfes, talpraesett Maria Alvarezt alakítja) pedig olyan filmekben szerepelt, mint pl. a "Szahara" vagy a "Tulipános Fanfan" c. film - legalábbis ha Penéloperől van szó, akkor nekem kapásból ez a kettő ugrik be.
És persze ne feledkezzünk meg a Quentint játszó Steve Zahn-ról sem: az ő nevéhez köthető pl. az "Oviapu" (imádom ebben a szerencsétlenkedését :D), illetve a kevésbé jól sikerült filmje, a "Vadbarmok" is.

Osztályzat: 8/10