Ananász Expressz (2008)

Szórakoztat. Ez az egy tuti. :) Még akkor is, ha nem rokonszenvezek a drogozással, és hasonló - számomra legalábbis - tök felesleges és idióta tevékenységekkel.
A történet: Dale Danton hivatalos iratokat kézbesít (sokszor álruhában, hogy biztosan a megfelelő személyhez jusson el), dolgozik, mint minden rendes ember. Egy hibája azért van: a drogok bűvkörében él. Saul-hoz is csak egyetlen lánc fűzi: ő Dale dealere. A történet körülbelül akkor kezdődik, mikor Saul megkínálja Dale-t egy szupertuti új anyaggal, az Ananász Expresszel. Ekkor még egyikük sem gondolná, hogy később ez a szer vezeti el hozzájuk a rosszfiúkat, mikor Dale egy gyilkosság szemtanúja lesz. A drogos párosnak tehát menekülniük kell, amilyen gyorsan csak tudnak. Ráadásul még Dale és barátnője, Angie között sem fenékig tejfel a dolog: a bujkálás miatt sorozatos összeveszések, plusz még a lány apja is szívesen levadászná a jócskán betintázott vőjelöltet.
A Dale-t megformázó Seth Rogen látható a Felkoppintva c. filmben is, méghozzá főszerepben. Nekem egyéb filmből nem volt ismerős; James Franco szereplévésel (Saul) pedig még egyetlen filmet sem láttam.
Nekem kicsit átlagos volt, bár érdekes is, mivel nem sok filmet látok, ami ennyire vegyes műfajú lenne: volt ebben vígjáték (a legőrültebb fajtából), akció és némi thriller is.
Jót nevettem. :)

Főszereplők:
Seth Rogen - Dale
James Franco - Saul

Osztályzat: 5/10