A Minden6ó (2003)

Bruce Nolan egy tökéletesen elfuserált riporter. Mindig a béna ügyeket kapja, így ez a jelző - úgy tűnik - rajta is marad, mivel ha tudna sincs lehetősége, hogy többet kihozzon ezen körülmények között magából.
Az i-re a pontot az teszi fel nála, mikor maga helyett a talpnyaló Evan kerül a tévébemondói székbe, ő pedig járhatja a helyszíneket tovább, és kaphatja az idiótábbnál idiótább helyszíneket. Egy ilyen riportot jól el is szúr élő adásban, aminek az lesz a következménye, hogy kirúgják.
Mivel Bruce-nak nehezére esik hinnie Istenben (hívő barátnőjével, Grace-szel ellentétben), és folyton megkérdőjelezi az Úr tetteit, így a Magasságos Mennybéli úgy dönt, bevonja Bruce-t is a melóba, így neki adja a várost, ahol Bruce él, hogy oldja meg a város és az ott lakók gondjait. Bruce-nak ez a feladat is nehezére esik, hibát hibára halmoz, barátnőjével is jócskán megromlik a kapcsolata, és rájön, hogy bizony Istennek lenni sem olyan könnyű, mint ahogy ő azt gondolta...

Szeretem, mert Jim Carrey. :) Egyrészt. Másrészt szerintem egész jó kis film, csak nagyon kitalált, amihez ugyebár hangulat kell, és sokan nem szeretik túlzottan a kitalált dolgokat (mint pl. nálunk apum sem). Én mondjuk elvagyok velük, csak néha jobb' szeretek a Földön maradni. :)
Főbb szerepekben:
Bruce - Jim Carrey (pl. Ace Ventura filmek, Dumb és Dumber, HantaBoy)
Grace - Jennifer Aniston (pl. a Jóbarátok c. sorozat Rachel-je, Marley meg én)
Úr - Morgan Freeman (pl. A bakancslista, A sötét lovag, A kód)
Evan - Steve Carell (pl. 40 éves szűz, Párterápia)
Susan Ortega (Evan és Bruce munkatársa; hírolvasó) - Catherine Bell (JAG - Becsületbeli ügyek c. sorozatból)

Osztályzat: 6,5/10