Reszkessetek, betörők! 3. (1997)

reszkessetek betörők 3.jpgIsmét egy karácsonyi filmet fogok ajánlani pár szóban, bár igazából nem is annyira karácsonyi ez, azon kívül, hogy télen, hóban játszódik a cselekmény. Mindenesetre most meg is ragadom az alkalmat, hogy minden kedves ide tévedő olvasómnak nagyon boldog, békés karácsonyt kívánjak! :) 
És most visszatérve a filmre:
Négy szélhámosnak sikerül a Védelmi Minisztériumból meglovasítani egy különleges, titkos katonai adatokkal teli chipet, ami milliókat ér: eltökélt szándékuk, hogy a feketepiacon adnak túl rajta. A csempészéshez egy játékautót használnak, ebbe szerelik be a chipet; az autót tartalmazó táskát azonban a reptéren véletlenül összecserélik egy idős hölgy csomagjával. A nyomok egy békés kertvárosba vezetik a tolvajokat, de nem tudják, melyik házban lakhat az illető, vagy egyáltalán kicsoda, akinél az ő táskájuk lapul, így mindegyikbe betörnek. Pechükre az egyik kertvárosi házban lakó kisfiú, Alex épp himlősen fekszik otthon, mikor kifigyeli, hogy betörők ólálkodnak a környéken, ám mikor értesíteni akarja a hatóságokat (vagy a szüleit), senki sem hisz neki. Így kézbe veszi az irányítást, a négy agyafúrt bűnöző pedig hamarosan azt is bánni fogja, hogy ebbe a kertvárosba tévedt...
Kövezzetek meg, de nekem ez is tetszett. :) Igaz, hogy nem ér fel az első két Reszkessetek, betörők!-filmhez, de vicces volt ez is, és aranyos, bár azért egy-egy részt eléggé eltúlzottnak éreztem (pl. Alex "csínjei" között volt szép számmal olyan is, ami simán a másik ember életébe is kerülhetett volna, de a betörők simán túlélték.) Könnyed esti kikapcsolódásként, akár gyerekes családoknak kitűnő szórakozást nyújthat! :)
Érdekesség egyébként, hogy a filmben mellékszereplőként feltűnik Scarlett Johansson is (és tulajdonképpen ő az egyetlen színész ebből a filmből, aki később is sikereket ért el, és ismertebb lett; a szereplőgárdából még Alex D. Linz-et lehet kiemelni, aki a főszereplő kissrácot, Alexet alakította: ő volt a "Hé, Arnold!" c. sorozatban Arnold szinkronhangja.)

Főbb szerepekben:

Alex D. Linz - Alex
Olek Krupa - Petr Beaupre (a bűnözők feje)
Scarlett Johansson - Molly (Alex nővére)

Osztályzat: 7,5/10