High School Musical 1. (2006)

Először is: gőzöm sincs, hogy magyar fordításban miért hívják ezt a filmet "Szerelmes hangjegyek"-nek is... Szerintem borzalmasan béna ez a cím, így hát maradok az eredetinél. :-/
Mi is írjak erről a sokat támadott, ám sokak által imába foglalt filmről? Egy biztos, és ezt el kell ismernem nekem is: egyáltalán nem volt rossz. :)
Az egész történet ott kezdődik, hogy egy szilveszteri bulin Troyt, a suli legnépszerűbb srácát, és a kosárlabdacsapat tuti csillagát összehozza a sors Gabriellával egy közös karaoke-dal erejéig. Aztán elválnak útjaik, ám hamarosan ismét találkoznak, mikor kiderül: Gabriella Troy sulijában folytatja tanulmányait. A lánynak az éneklés a mindene, és Troy is hajlandónak mutatkozik jelentkezni szereplőnek a suli színjátszókörének musical előadására. Ez azonban bonyodalmat okoz Troy baráti körében: szerintük igenis ciki egy menő kosárlabdásnak egy musicalben illegetni magát. Nah és persze ott van még Sharpey és Ryan Evans is, akik szintén nem nézik jó szemmel a páros sikerét: féltik az eddig őket megillető első helyet a musicalben.
Jó film, de nekem nem ez volt eddig a legtetszetősebb. :)

Osztályzat: 7/10