Sejtcserés támadás (2010)

Sejtcserés támadás (the switch).jpgRá kéne már végre szoknom, hogy minimum heti egy-két filmajánlót megírjak, legalább így, hétvégenként: mostanában megint visszaesett kicsit a filmnézős-kedvem, vagy ha mégis nézek filmet, utána nem nagyon van kedvem blogolni, aztán így mindig kimarad ez a része a dolognak, és a blogomra ritkán kerül új bejegyzés... :/ Szánom-bánom, próbálok majd ezen változtatni.
Most viszont hoztam is jó kis romantikus vígjátékot, úgyhogy bele is csapok a közepébe. :)
Kassie sokáig csak a munkájának él, ám egy nap rádöbben, hogy elérkezett az idő, hogy szülő váljék belőle. Elhatározza hát, hogy ha nem is sikerül párt találnia magának, létezik más módszer is, amivel saját gyereke lehet: a lombik-módszerhez fordul, és pénzért sikerül is egy sármos apa-donort találnia. Ezt a dolgot Wally, Kassie kissé esetlen, hipochonder legjobb barátja nem nézi jó szemmel, és mindent elkövet, hogy eltántorítsa a nőt ettől a tervétől. A beavatkozás azonban megtörténik, és miután Kassie elköltözik New Yorkból, egy egészséges fiúgyermeknek ad életet, majd évekig boldogan éldegélnek együtt. Az viszont csak 7 év után derül ki, hogy annak idején nem minden úgy történt, ahogyan kellett volna...
Ómamám! :D A film elején még annyira nem tetszett, hogy az valami hihetetlen... Igen, megint egy romantikus vígjáték, ahol a barát-pasi teljesen bele van esve a barát-nőbe, aki tényleg csak barátként kezeli és nem akar tőle semmit. Hurrá, ez fog menni a végéig... Aztán volt egy kiszámítható kis szerencsétlenség-jelenet (a cím nagyon találó, de baromi spoileres: aki kicsit utánagondol, máris rájöhet, hogy mi történik. Arról nem is beszélve, hogy baromi gusztustalan a dvd borítója, amint Wally vizsgálgatja Roland "magjait"... blöeee :P). És igazából úgy a film első félórája után már tényleg élveztem ezt a kis komédiát. :)) Kassie kisfia, Sebastian valami hihetetlenül aranyos, őt meg kell zabálni a filmben, feltétlenül. ^^ És amilyen duma van nála! :D Egyedül azt sajnálom, hogy az ő szinkronhangja nem a legjobb... :/ Persze, jó gyerek-szinkronszínészt találni iszonyat nehéz, ezt megértem, de akkor is... nem vagyok kibékülve Sebastian szinkronjával... :/ Jennifer Aniston állandó szinkronhangja, Kökényessy Ági viszont mindig hozza a formát (mellesleg a Bűbájos boszorkák "Phoebe"-jének (Alyssa Milano) is ő volt anno a magyarhangja).
Visszatérve a filmre: így a végére egész szépen kialakult ez a történet, még akkor is, ha kicsit irracionális ez az egész. :) Nekem tetszett.

Ide biggyesztek egy angol nyelvű, magyar feliratos ajánlót, de ezt tényleg csak az nézze meg, akit nem zavar, ha néhány dolgot megtud a filmről (a végkifejlet nem derül ki, de a "turpisság" igen):

Ismertebb szereplők:

Jennifer Aniston - Kassie
Jason Bateman - Wally
Jeff Goldblum - Leonard (Wally munkatársa, barátja)

Osztályzat: 8,5/10