Johnny English újratöltve (2011)

Johnny English öt évvel ezelőtt nagyot hibázott, aminek következ- ményeképpen elbocsátották addigi titkos ügynöki munkájából. Most egy tibeti szerzetesrendnél tengeti napjait, erősíti magát, és próbálja kiheverni a mozambiki kudarcot. Azonban volt felettesei tudomására jut az MI7-nél, hogy valaki merényletet tervez a kínai államfő ellen. Ezért úgy döntenek, visszahívják English-t, ezzel adva régi, jól bevált titkos ügynöküknek még egy esélyt. A jobbnál jobb és furábbnál furább titkosügynöki kütyükkel elkezd hát nyomozni, ám a szálakat valaki bőszen elvágja, amint English szagot fogna. Mindenki gyanús, legfőképpen egy idős ázsiai nő, aki mindenhol felbukkan, különböző szerepekben. A főfejes kiléte viszont sokáig rejtve marad...
Egyik hétvégén párommal nézegettük a filmkínálatot. Bár az első részét nem láttam (azért reméltem, hogy túlzottan nem függ össze), mégis erre esett a választásunk. Egyáltalán nem bánom, sőt: kár lett volna kihagyni, mert bár némely poén tényleg nagyon elcsépelt (pl. mikor a golflabda fejbe találja az egyik távoli járókelőt), a többi azért nagyon ott van. Szóval ha nem ismered még eddig Johnny Englisht, úgy is nyugodt szívvel leülhetsz megnézni ezt a második részt, mindent érteni fogsz így is. :)
Tagadhatatlan, hogy Rowan Atkinsonnak képtelenség kibújnia a "Mr. Bean"-skatulyából, valószínűleg mindenkinek ő fog először az eszébe jutni. :) Mindenesetre tetszik ez a kettősség, amellyel a gyagyás titkos ügynököt alakítja, akiben van némi Bean és Bond is. =) Tesómnak is ajánlottam, ő viszont nem túlzottan szereti Mr. Bean-t, így tartott kicsit tőle, de a végén elismerte, hogy tényleg jó.
Én nagyon jól szórakoztam, valószínűleg még meg fogom párszor nézni, ha kijön dvd-n is, és persze ezután jöhet az első rész bepótlása is. Tetszik, hogy míg a rosszfiúk mindent erővel akarnak megoldani, addig Johnny English ésszel próbálja - ami néha persze nem jól sül el (főleg, ha a szupertitkos kémtárgyak használatáról van szó)... :D
Színészi alakításokról nem tudok sokat mondani. A "Pegazus"-t (English főnökét) alakító színésznő ismerős volt, aztán most nézem, hogy ő nem más, mint Gillian Anderson, az X-Akták egyik főszereplője (csak ott még más volt a haja). :) A többiek viszont teljesen ismeretlenek voltak számomra - de persze ez is ékes példája, hogy nem muszáj ahhoz csupa ismert és elismert, Oscar-díjas színészeket alkalmazni, hogy egy egészen jó kis filmet összehozzanak.

Osztályzat: 8/10