Esti mesék (2008)

Ezt a DVD-t most csak azért raktam be, mert egyrészt épp ettem, és mániám, hogy evés közben kell valamit falnom a szememmel is (aztán persze már végignéztem evés nélkül is), másrészt pedig már elég rég láttam legutóbb, nem is nagyon emlékeztem rá. :)
Jól tettem, hogy megnéztem; hatásos felüdülés volt így, a szóbeli tételeim tanulása közben. :D
Számomra nem volt csalódás ez a film, hozza, amit elvár tőle az ember, bár talán egy iciri-picirit gyengus, ahhoz képest, hogy Adam Sandler egy őrületes figura, és akármit csinál, (számomra legalábbis) jó sül ki belőle. :)
Külön hála a készítőknek azért, hogy nem variálnak Adam szinkronhangjával, és minden filmben, amiben játszik, Csőre Gábor a magyarhangja - hacsak információim nem tévesek. :)
A filmben, mint oly' sok más filmben is, van egy végtelenül aranyos szereplő, Gülüke, a tengerimalac. Kicsit még hasonlít is rám, úgyhogy emiatt főleg belopta magát a szívembe. :DD
Nah, de ha már itt vagyunk, akkor néhány szót a film cselekményéről is. :) Adott a film főszereplője, Skeeter Bronson, akit megkér a nővére, hogy egy ideig viselje gondját két kisiskolás gyerkőcének. A gyerekekkel nehezen jön ki, szinte az egyetlen, amivel hatásosan le tudja őket kötni az, ha mesél nekik - persze mindig úgy alakul, hogy a mese főhőse Skeeter. A dolgok mennek a maguk útján egészen addig, míg el nem kezdődik a véletlenek sorozata. Rágógumi potyog az égből, és hasonló furcsaságok történnek. Skeeter nem is tudja mire vélni, egész addig, míg rá nem ébred: a mesét rég nem ő írja már, hanem a részletek alakítják, amit a két gyerek hozzáfűz a mesékhez. A kérdés már csak az, hogy tényleg véletlenek alakítják-e így a dolgokat, vagy létezik valami felsőbbrendő varázslat, ami kezében tartja az irányítást? És hogy egyáltalán ez kiderül-e a filmből, vagy továbbra is találgatás tárgyát képezi? :)
A szereplőgárda: itt van ugyebár Adam Sandler ("Skeeter" szerepében), aki a nevettetős filmek védjegye. Jill szerepében Keri Russell látható, aki többek között játszott a Mambómániában, és A szeretet szimfóniájában is (más néven: August Rush). Továbbá szerepet játszik még a filmben a két lurkó mamája, Wendy szerepébe bújva Courteney Cox Arquette is (bár túl sokszor nem tűnik fel; fontos szerepe van, és sokat említik a filmben, de többnyire a színfalak mögött marad). A filmben feltűnik még Lucy Lawless is (a Xena-sorozat főszereplője), Aspen szerepében.
És mi fűzi össze a Harry Potter-filmeket ezzel a történettel? Egy személy, méghozzá Richard Griffiths, Harry Potter Vernon bácsija. :) Ebben a filmben Barry Nottinghamet alakítja, aki retteg mindenféle emberi érintkezéstől, a kosztól, a baciktól (ez a flegma, bunkóskodó szerep nagyon megy neki). :D Annak a szállodának a tulajdonosa, ahol Skeeter is dolgozik, mint karbantartó - ám sokkal magasabb pozícióba szeretne kerülni, ahogy az őt meg is illetné apja révén. Ehhez azonban - mint sok más filmhez hasonlóan - meg kell küzdenie riválisával. Hogy ez sikerül, vagy sem, a filmből mindenképp kiderül. :)

Főbb szereplők:
Adam Sandler - Skeeter
Keri Russell - Jill
Courteney Cox - Wendy 

Osztályzat: 6/10