Osztály, vigyázz! (1996)

osztály vigyázz.jpgRichard Clark életcélja a tanítás, és hisz abban, hogy még a legengedet- lenebb diák is jobb belátásra bírható. Ez a nézet vezérli akkor is, mikor otthagyja (viszonylag) kényelmes munkáját az apja által vezetett főiskolán, és új kihívásokat keresve egy gimnáziumban vállal állást. Ott, ahová csupa olyan tinédzser jár, akik a legcsekélyebb mértékben sem szeretnék, ha bárki tanítani próbálná őket. Ott, ahol divat ellopni az új tanár kocsiját, az igazgatóhelyettesről senki sem tud semmit, mert a diákok közül valakik fogva tartják, a sulibálba mindenki fegyverrel érkezik, az ebédlő egy harctérre emlékeztet, a bejáratnál pedig fémérzékelő kapu várja a diákokat. Hamarosan Mr. Clark is rádöbben, hogy nagy fába vágta a fejszéjét, mikor ezeket a végtelenül sötét, neveletlen és agresszív diákokat tanítani próbálta...
Egyfajta társadalomkritika ez a film. Másrészt meg a végkicsengése miatt is szerethető: akármilyen kilátástalannak tűnik is egy ember élete, akármennyire számkivetett a többi ember között, ha igazán akar valamit, és tesz is érte, akkor nem lehetetlen elérni a célokat. :)
Emellett meg akárhányszor megnézem, mindig nagyokat tudok rajta nevetni. :D Nem is tudom, ez hányadik alkalom volt, de én nagyon jól szórakoztam rajta. :D Pl. mikor Natalie-n számon kéri a tanár a késését:

"- Miért késtél?
- Mert csengetés után értem ide."

No meg Anferny csodálatos verse... :D

"Szétrobban már a burám és a tököm is tele,
így hát fogtam a csajomat, és elhúztam vele.
Tök stikkes a lotyó, ma is kilőtte magát,
mégis még mindig vele lógok,
mert bírom a jó szagát.

Mindig annak szól, amelyikkel vagyok. Az a címe, hogy "Húdeszépaszerelem". "

:D Egyszóval, nagyon beteg egy vígjáték, a suli-része is, meg Richard és a suli egyik tanárnője, Victoria kapcsolata is... :D Az őt alakító Tia Carrere egyik legjelentősebb szerepe egyébként "Az elveszett ereklyék fosztogatói" c. sorozatban volt, az "Osztály, vigyázz!" elkészülte után 4 évvel, viszont számos más filmben és sorozatban is szerepelt még.

Egy kis kedvcsináló részlet a filmhez... :D

Főbb szerepekben:

Jon Lovitz - Richard Clark
Tia Carrere - Victoria
Mekhi Phifer - Griff (Clark egyik diákja)

Osztályzat: 9/10