A felhők fölött 3 méterrel (2010)

a felhők fölött 3 méterrel.jpgNem, nem, nem és nem... Nem fogom megérteni soha, hogy ez a film miért olyan hűűűdejó... -.- Az egész nem szól másról, mint hogy van 2 végletekig önző tizenéves (akiknek csak a hülyeségre van esze, amúgy meg megrekedtek egy óvodás gyerek agyi szintjén...), akik nyűglődnek: nem csak a környezetükkel kapcsolatban, de még egymással is... (igen, 2 órán keresztül az megy, hogy "a p*csába, hogy minket senki sem ért meg!", illetve "hagyjál engem békén! utállak!", és mindez felváltva...).
Itt van ugye a mi drága Babink, aki jódolgában már azt sem tudja, mit csináljon - mellesleg egyetértek Hugo, azaz "H" legelső beszólásával a csajt illetően... és ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem játszaná végig az ellenállhatatlan bombanőt - már ez is elég irreális, hogy mit lát benne a srác, aki eléggé rabja a külsőségeknek, és hihető, hogy pont most kezdi el meglátni bárkiben is a belső szépséget... hát lol... -.-.
Nem mellesleg meg olyan hisztikirálynő ez a lány, hogy ilyet még nem látott a világ: minden szirszarért felkapja a vizet, és többé látni se akarja H-t, ésatöbbi, ésatöbbi... És hangsúlyozom: EZ MEGY 2 ÓRÁN ÁT!
Aztán itt van ez a másik balfék, H, akinek ugyan már valós problémái vannak (az anyja félrelépése), de mindent az öklével igyekszik megoldani. Komolyan, ő már-már klinikai eset, nem ártana kezeltetni ezek miatt a kényszeres dühkitörései miatt...
Maga a sztori is totál irreális... Van egy srác, aki bíróság elé kerül, mert jól elagyabugyált valakit, aztán kijön a tárgyalóteremből, motorra pattan, és beszól egy vadidegen csajnak egy autóban, hogy "csúfság", aztán minő véletlen, találkoznak egy bulin (ááá, kicsit sem sablon...). Ott elkezdenek egymással kavarni, a csaj persze rühelli a srácot ezerrel (ez is szörnyen eredeti), aztán szép lassan elkezd belezúgni, miközben Babi kapcsolata a szüleivel (főleg az anyjával) teljesen megromlik, H meg tovább folytatja ezt a romboló életmódot.
SPOILER! :
Az i-re a pontot az utolsó jelenetek tették fel nálam... Mikor H odaadja a motorosdzsekijét a haverjának, Csirkének, már akkor tudtam, hogy mi lesz a végkifejlet. Meg mikor Csirke arról beszél H-nak, hogy feleségül akarja venni Katinát, Babi legjobb barátnőjét... Én már ekkor borítékoltam volna Csirke sorsát. És most rá is térek, hogy mi az, ami dühített ezen a részen:
1. Csirke H helyett indul az illegális motorosversenyen, ahol ő áll ki H nagy ellenfele ellen. H-t meg rohadtul nem érdekli, hogy ennek a versenynek esetleg az lesz a következménye, hogy Csirke otthagyja a fogát... Inkább siratja az elcseszett életét (megjegyzem: gőzöm sincs, hogy épp akkor minek voltak fasírtban Babival - én már nem bírtam követni... -.-).
2. Miután megtörtént a baj, Babi és H összevesznek, szakítanak - újfenn nem tudom, miért... Babi már az elején is tudta, hogy kiféle-miféle ez a srác, mégis belement a dologba... Tudta, hogy részt vesz ő is ezeken az illegális versenyeken; látta, hogy hányan haltak már meg ilyen balesetben; hogy a srác milyen hirtelenharagú és hogy folyton verekszik... Szóval nem értem, hogy Csirke balesetére miért reagált így, hogy elhagyja a srácot, aki épp most veszítette el a legjobb barátját... Elhagyja, holott pont most lenne igazán szüksége Babira... És elhagyta Katinát is - pedig neki is nagy szüksége lett volna az állítólagos legjobb barátnőjére, aki most, hogy Katinának meghalt a szerelme, angolosan távozott, összejött egy másik pasassal, és éli a világát egy teljesen más baráti társasággal. Hogy lehet valaki ennyire önző?

Nekem ez a film túl sok volt. Láttam, hogy elkészült a folytatása is: nem tudom, elpazarlok-e újabb 2 órát az életemből erre a borzalmas, valószerűtlen, oltári nagy baromságra... 

Főszerepben:

Mario Casas - H.
María Valverde - Babi

Osztályzat: 3/10