Családi üzelmek (2013)

családi üzelmek 2013.jpgDavid szégyenszemre még mindig ott tart, mint anno a gimiben: dílerkedik. Egyedül tengeti életét egy lakásban, se nő, se gyerekek, ám egy napon nyugis élete fordulatot vesz: a szomszéd- jában lakó srác, Kenny nyomására közbe- avatkoznak egy épp előttük zajló balhéba, ahol egy utcai banda zaklat egy lányt. A balhé közben David fűvel és pénzzel teli táskáját ellopják, ennek pedig David "főnöke" enyhén szólva nem örül. Hogy kiküszöbölje a csorbát, David kénytelen Mexikóból egy tetemes méretű drogszállítmányt áthozni a határon. Mialatt azon tanakodik, hogy mégis hogyan tudná ezt kivitelezni, az a zseniális ötlete támad, hogy ha lakókocsival és egy "ál-családdal" indul neki, úgy kevésbé lesz feltűnő, és hátha sikerül lebukásmentesen célba juttatni az árút. Ennek érdekében beszervezi a kalandra vágyó Kenny-t, akinek a szülei épp elutaztak pár napra, Casey is beadja a derekát némi pénz reményében (akit megmentettek a bandától, és aki amúgy is lelépett otthonról, szóval nincs aki hiányolná), és végül sikerül a kilakoltatás előtt álló, szintén házbéli, sztriptíztáncosként dolgozó Rose-t is befűzni, szintén pénzt ígérve neki. Így hát nekivág a hétköznapinak tűnő, ám korántsem átlagos kis "család" az útnak, ami enyhén szólva sem megy zökkenőmentesen...
Hétvégi filmként lett kiválasztva párommal ez a vígjáték. Hát, kikapcsolódásként tökéletes volt, nagyokat nevettünk, de néha már kicsit sok volt... :/ Pl. az a jelenet, mikor Kenny felváltva smárol Casey-vel és Rose-zal... Vagy David és Rose "hancúrozása" a másik házaspárral... Vagy Kenny golyójának feldagadás... Nem is beszélve arról, mikor Kenny majdnem lecidáz egy mexikói rendőrt David győzködésére... Ezek inkább undi dolgok voltak, nem viccesek... És szívesen vettem volna, ha ezeket inkább kihagyják belőle... -.- Viszont ezektől eltekintve vicces volt, még akkor is, ha nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy ez a film, legalábbis ami a körítést illeti, bizony a Robin Williams-féle "Rumlis vakáció" koppintása... Ami egyébként kedvenc filmem... (Ez a "határidőre oda kell érni", családdal lakókocsival utazgatás, útközben egy másik családdal összeismerkedés, majd menekülés előlük, a család gyerekeinek egymásba habarodása, stb...Ez azért eléggé ugyanaz...)
Jennifer Aniston ezúttal is tökéletesen hozza a szerepét, tagadhatatlanul az egyik legjobb színésznő a mai filmiparban. A David karakterét játszó Jason Sudeikis-t ismerhetjük a Förtelmes főnökökből (ahol szintén játszott Aniston is, szóval nem ez az első közös filmjük), az Elhajlási engedélyből, és még néhány egyéb filmből is, szóval ő sem számít zöldfülűnek ezen a pályán, pláne a vígjátékok terén. Itt van még Emma Roberts (aki - most látom - 1 hónap híján velem egyidős... o.O hát, én fiatalabbnak néztem), na őt pl. a Kutyaszállóból ismerem. Will Poulter viszont teljesen ismeretlen volt nekem, ennek ellenére totálisan elhittem neki is ezt a lúzer-hülyegyerek szerepet... :D A fő-díler Brad szerepében pedig a Másnaposok-trilógiával ismertté vált Ed Helms látható. 
No de száz szónak is egy a vége: aki durván másfél óra tömény hülyeségre vágyik, nekik KÖTELEZŐ! :)

Főszerepben:

Jason Sudeikis - David
Jennifer Aniston - Rose
Emma Roberts - Casey
Will Poulter - Kenny
Ed Helms - Brad

Osztályzat: 8,5/10