Elvarázsolt kastély (2003)

elvarázsolt kastély 2003.jpg"Jim Evers (Eddie Murphy) ingatlan-ügynök egyik este telefon-hívást kap Edward Graceytől, aki birtoka eladását szeretné rábízni. Jim és Sara felkerekedik családjával, hogy megnézzék az ingatlant. A lápvidék eldugott részén álló, ködbe és rejtélybe burkolózó kastély valaha New Orleans legtehetősebb famíliának volt a fenséges otthona. Mára azonban ijesztő, düledező épület, amelyet állítólag egy XIX. századi menyasszony és átkozott vőlegénye, valamint 999 szellem lakja. Jim kezdetben csak legyint Gracey kísértethistóriái hallatán." (forrás: port.hu)
Ezzel a filmmel most bajban vagyok... Felnőtteknek túl gyerekes, gyerekeknek túl felnőttes... Nem tudom, mi célja lehetett a készítőknek, de jobb lett volna 1 korcsoportot kipécézni, és úgy alakítani az egész történetet... :/
Mondhatnánk, hogy családi film, de a borító és az alaptörténet ellenére nem az, vagy legalábbis csak 12 éves kor felett...
Kedvenc szereplő: Jim - akit Eddie Murphy alakít, csakis kedvenc lehet :))
Akit nem kedveltem: Ramsley, az inas... Már az elejétől kezdve totál ellenszenves volt, ahogy a kastély ura, Edward Gracey is, bár utóbbi esetén később megváltozott a véleményem.
Kedvenc jelenet: mikor Jim és a gyerekek a kriptában keresgélnek.
Ami nem tetszett: a túlontúl hollywoodi befejezés... Az lett volna a meglepő, ha nem így végződik a sztori... (Na jó, a legeslegvége azért vicces volt... :D)

port.hu adatlap: Kattints ide!
IMDB adatlap: Kattints ide!

Főszereplők:
Eddie Murphy - Jim
Marsha Thomason - Sara

Osztályzat: 10/6,5